Nieuws vanuit de jeugdcommissie

0

Het was een tijdje stil voor jullie, omdat het even schakelen werd met deze nieuwe Corona-situatie. Achter de schermen zijn wij echter als Jeugdcommissie nog volop actief middels app-verkeer, mailen en vorige week hebben wij voor het eerst digitaal vergaderd met zeven personen.

Allereerst willen wij tegen jullie zeggen, dat wij het een ongelofelijk sneu einde vinden voor alle spelers en trainers. De zaalcompetitie die zo abrupt beëindigd is en het 2e helft veld welke niet meer gestart kan worden. Daarnaast o.a. de toernooien met Pasen en Pinksteren die zijn afgeblazen en nog meer activiteiten vanuit de club die op stapel stonden.

Hopelijk houden jullie onderling nog wel contact met het team, zodat je de saamhorigheid en de gezelligheid af en toe nog een beetje kan opkrikken! Als je elkaar fysiek ontmoet doe het veilig. Hou 1,5 meter afstand en probeer niet in te grote groepen elkaar te ontmoeten. De bekeuring per persoon is behoorlijk. Blijf gezond! Dan zien wij jullie straks weer op de korfbalvelden!

Zit jij ook stil thuis? Doe dan mee met de Korfonachallenge! Elke dag komt er op het YouTube-kanaal van Het Grote Korfbal Boek een leuke challenge online, die je makkelijk thuis kunt oefenen. Post jouw filmpje van een challenge op Social Media met de hashtag #Korfonachallenge en tag Sporting Delta. Wie weet zien wij jou dan binnenkort voorbij komen op de Social Media kanalen! Dat zou leuk zijn.

Versoepeling

Hopelijk komt er voor de zomervakantie nog een versoepeling, hoewel wij het wel betwijfelen. Mocht dit zo zijn, dan hebben wij een concept bedacht van activiteiten, welke wij hopen te kunnen organiseren, in samenwerking met het bestuur en andere vrijwilligers.

Langs deze weg feliciteren wij alvast A1 (valt niet onder Jeugdcommissie), A4, D1 en D3 met hun prestatie in de zaal ! ! Zij zijn bovenaan geëindigd en voor ons dus kampioen! Ondanks dat de bond het breedtekorfbal als niet gespeeld heeft beschouwd.

Verdeling

Na de zomer stopt Esther Schotman als D-coördinator binnen de Jeugdcommissie. Wij zullen haar aanwezigheid en inzet enorm missen. Langs deze weg bedanken wij haar voor haar jarenlange inzet en wensen haar veel succes met het oppakken van andere activiteiten. Op een later tijdstip zullen wij op gepaste wijze afscheid van haar nemen.

Intussen zijn wij op zoek gegaan naar een vervanger middels een oproep. Hieraan is gehoor gegeven en gelukkig is Michiel ten Berge bereid om aan te sluiten.

Na de zomervakantie zal de Categorie-verdeling binnen de Jeugdcommissie als volgt zijn:

A- Michiel ten Berge

B- Michiel en Rob Maccolini

C- Rob Maccolini

D- Leon Kardienaal

E-F Wendy Post

Daarnaast wordt de Jeugdcommissie ondersteund door Bram van Geffen als technisch adviseur. Bram komt vaak bij trainingen kijken en heeft gesprekken hierover met trainers. Daarnaast kunnen trainers met algemene vragen terecht bij hun coördinator.

Sylvia Khadjé houdt als secretaris de mailbox bij van de Jeugdcommissie en houdt toezicht dat deze ook beantwoordt worden. Zij bereidt alle vergaderingen voor middels een agenda en leidt de vergadering als voorzitter. Van alle vergaderingen maakt zij een actieverslag, die iedere nieuwe vergadering weer wordt doorlopen. Zo houden wij de vaart er in met onze activiteiten. Daarnaast verzorgt zij de communicatie in de webbrief of Social Media kanalen namens de Jeugdcommissie.

Voor algemene vragen kunt u een mail sturen naar jeugdkorfbal@sportingdelta.nl

Michiel ten Berge stelt zich voor

“Hierbij wil ik mij voorstellen als nieuw lid van de Jeugdcommissie. Ik zal allerlei zaken met betrekking tot de A’s en B’s waar nodig gaan helpen en begeleiden. Een reden dat ik mij aangemeld heb, is omdat ik afgelopen jaar heb ervaren dat bepaalde zaken naar mijn mening niet goed of op tijd zijn aangepakt. Dan kun je kritiek blijven geven of door in te stappen proberen om een en ander beter op de rails te krijgen. Dat laatste heb ik dus gedaan. Met 3 kinderen, spelend in de A, B en C kom ik regelmatig bij Sporting Delta en spreek ik veel met ouders. Ouders die af en toe vragen hebben en waarbij ikzelf ook vragen heb. Nu ikzelf in de jeugdcommissie zitting neem hoop ik dergelijke vragen beter te kunnen beantwoorden en/of problemen op te kunnen lossen, in samenspraak met het bestuur en/of andere belanghebbenden. Ik ben geboren in 1969, nu dus 51 jaar oud. In het dagelijks leven werk ik als constructeur bij een klein ingenieursbureau in Klundert. Ik heb tot mijn 19e bij Deetos gespeeld en in 1992 na 2 korfbal loze jaren bij (toen nog) DKV weer begonnen met korfballen. Na een aantal jaar in het eerste te hebben gespeeld van zowel DKV als Sporting Delta kwam er vanwege een knieblessure in 2001 een einde aan mijn korfballende leven. In de tijd bij Sporting Delta heb ook ik mijn huidige vrouw Myrthe leren kennen waarbij er in 2000 een heus korfbalhuwelijk is voltrokken. Zo’n 3 jaar geleden ben ik weer gaan korfballen, eerst in de Midweek en sinds 2 jaar bij het “Zondag 1 team”. Erg leuk om na al die jaren weer een balletje te gooien. Ik hoop nog zeker een jaar of 2 of 3 te kunnen korfballen. Dat zal ik moeten afwachten want fysiek valt het soms allemaal niet meer mee. Ik hoop een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de dagelijkse gang van zaken bij Sporting Delta.”

Met sportieve groet,

Michiel ten Berge