Yannick: “Ik wil kampioen worden”

0

Vrijdag jl. maakte Sporting Delta bekend dat Yannick Schild de overstap maakt van Oranje Wit naar Sporting Delta.

Voor menigeen een verrassing, maar voor Yannick zelf een doordachte keuze. “Ik wil met Sporting Delta kampioen worden en groeien tot een stabiele hoofdklasser met de groep.”

We maken nader kennis met Yannick. Wie is hij en wat drijft hem?

Yannick is vorige week 21 jaar geworden en groeide op in Sliedrecht. Dan is het vanzelfsprekend dat, mocht je in korfbal geïnteresseerd raken, je dan bij Merwede begint. Yannick begon daar bij de F-jes en wist tot de B-jeugd Merwede trouw te blijven.

“Daarna ben ik naar Oranje Wit gegaan en daar heb ik een hele mooie tijd gehad met veel hoogtepunten! Ik heb daar zes jaar met plezier gekorfbald en was toe aan een nieuw avontuur, dat ik heb gevonden bij Sporting Delta,” zegt de complexbeveiliger in de Dordtse Poorten.

“Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging en het niveau heeft daar zeker een grote rol in gespeeld. Onder leiding van Niels en Francy hoop ik nog veel te leren en samen met de groep kampioen te worden en een hoog niveau te behalen,” vertelt Yannick die nu nog in Sliedrecht woont, maar binnenkort de overstap naar het Dordtse maakt om samen te gaan wonen met zijn vriendin Simone.

Op de vraag wat Yannick bij Sporting Delta denkt te vinden antwoord hij resoluut: “Een club op niveau met veel potentie om kampioen te worden. Een club waar ik nog veel kan leren. We gaan er een mooi seizoen van maken!”

Yannick heeft bij Oranje Wit deel uitgemaakt van de ‘gouden lichting’. Hij werd in de B1 Nederlands Kampioen op het veld en speelde twee jaar geleden in de A1 voor een plek in ZiggoDome met o.a teamgenoten Bo Oppe en Jop Brouwer.

Yannick verlaat net als Oppe en Brouwer de club die hem heeft opgeleid. “Het is een voorrecht geweest, ook voor mij. De jeugdopleiding bij Oranje Wit zit goed in elkaar.”

Het is geen geheim dat wedstrijden mede werden gewonnen door zijn inbreng. Yannick scoorde makkelijk 6, 8 of 10 doelpunten per wedstrijd. Dat is ook zijn sterke punt: het scorend vermogen. Zelf zegt hij dat hij ook makkelijk kan schakelen naar een andere rol binnen het team.

Dat was ook bondscoach Kees Vlietsta opgevallen. Hij riep Yannick op tijdens de voorselectie van Oranje U21 in oktober jongstleden. “Dat was echt een eer en heel leuk om mee te maken ook al was het van korte duur”, zegt hij lachend. “Ik heb wel een hoop geleerd en het was een eye-opener. Ik moet ervoor gaan zorgen dat ik structureel van belangrijke waarde ben met zowel mijn goals als positieve energie en uithoudingsvermogen. Ik wil een speler worden van onmisbare waarde, daarin kan ik nog groeien.”