Daniël Beekmans bestuurslid technische zaken

0

Het bestuur van Sporting Delta is uitgebreid met één bestuurslid. De lang beminde functie voor korfbal technische zaken wordt per direct ingevuld door Daniël Beekmans.

Daniël is geen onbekende binnen Sporting Delta. Eerder was hij in periode 2011-2013 hoofdtrainer bij de club en heeft hij 2015 -2017 ook de B1 van Sporting Delta onder zijn hoede gehad.

 

 

 

 

 

 

 

“Met Daniël halen we iemand binnen, die de club goed kent en iemand met korfbalverstand,” zegt voorzitter Roland Staneke.

Dat Daniël nu als bestuurslid terugkeert, komt  nadat hij bij een jeugdinterland, dat bij Sporting Delta plaatsvond, kwam kijken. “Ik raakte aan de praat met Roland, Carmen en John. Uit dat gesprek kwam onder andere naar voren dat ze eigenlijk al een tijd opzoek waren naar iemand voor technische zaken. Ze zochten iemand die als verbindingspersoon zou fungeren tussen de KTZ en de JKTZ, zodat deze twee commissies nog meer in elkaars verlengde kunnen gaan werken en iemand die tevens op een goed niveau training heeft gegeven,” zegt de 54-jarige inwoner van Amersfoort.

“Na meer dan 20 jaar lang training geven, leek me dit ook een uitdaging. En omdat ik altijd met veel plezier bij Sporting Delta heb gewerkt, ging ik er serieus over nadenken. Gedurende de vervolggesprekken werd ik steeds enthousiaster,” vervolgt Daniël, die in het dagelijks leven leerkracht is op een basisschool en aangeeft het werk op het veld niet te gaan missen.

Zijn opdracht is hierboven al omschreven: de commissie Korfbal Technische Zaken (KTZ) en de JeugdKorfbal Technische Zaken (JKTZ) meer en nog beter naast elkaar, met elkaar en in elkaars verlengde te laten functioneren. “Daar is al een begin mee gemaakt door samen naar het oude beleidsplan te kijken, deze te evalueren om dan vervolgens een nieuw beleidsplan te schrijven. Daarna zal het plan uitgevoerd gaan worden en uiteraard begeleid moeten worden. Dat lijkt mij erg leuk om te doen. Samenwerken met gemotiveerde mensen geeft immers altijd energie! ”

Wat vind je van het huidige niveau Sporting Delta?

“Het is goed om te zien dat de selectie van Sporting Delta zich steeds heeft weten te handhaven op Overgangs- en Hoofdklasse niveau. Daar hoort deze club ook thuis en heeft er altijd potentieel voor in huis gehad. Maar door omstandigheden zijn in het verleden veel goede spelers naar elders vertrokken. Want ik heb al vaak gehoord van bekende, goede spelers dat ze een achtergrond bij Sporting Delta hebben. Kortom, we leiden vaak goed op, maar raken deze vervolgens te makkelijk kwijt. De A1 en A2 spelen op een goed niveau. Dit kan een mooie springplank voor hen zijn naar de selectie. Het zou mooi zijn als de B en C jeugd ook structureel op hoofdklasse niveau kunnen spelen. En mocht dat een jaar niet lukken, wat altijd kan natuurlijk, dan is het zaak om te kijken hoe dat kan en wat we daaraan kunnen of moeten doen. Het is natuurlijk veel mooier als je deze dreiging ziet aankomen, zodat je dit al vroegtijdig kan voorkomen. Het Speler Volg Systeem (SVS) is een goed instrument om hierbij te gebruiken.”

Hoe zie jij Sporting Delta over 5 jaar?

“Ik verwacht dat de lijn die een doorstroming van goede spelers moet waarborgen, steviger is. Waardoor er minder verlies van spelers onderweg optreedt. En dus onze selectie nog meer kan profiteren van onze eigen opleiding. Daarnaast moet Delta een club zijn die voor iedereen zorgt. Dus ook voor spelers die onze selectieteams niet willen of kunnen halen.”

Jij hebt als trainer van Sporting Delta 1 destijds met een mooie generatie gewerkt. Kunnen we uit die lichting nog vers bloed verwachten in een (technische) functie bijvoorbeeld?

“Dat er steeds meer spelers (jong en oud) van de selectie zich serieus met Sporting Delta gaan bemoeien, vind ik een zeer positieve ontwikkeling. Ik hoop dat ook spelers van de mooie generatie waar ik toen als hoofdtrainer mee werkte zich hierbij aansluiten.”