In de wachtkamer… Mitchel Jacob

0

Hij doet een uitgebreide warming up. Het wedstrijdshirt gaat aan, kraakt twee keer met z’n nek, geeft high fives aan zijn ploeggenoten en coaches, betreedt het veld…en is aan!

Dat is Mitchel Jacob, zoals we hem kennen. Pept zijn ploeg op en zoekt soms de grens. Nu even niet. Een vervelende blessure houdt hem aan de kant… de kant van het korfbal die hij liever niet ziet.

Op 5 januari werd hij wakker met een dikke knie. De dag ervoor speelde hij met Sporting Delta een zogenaamde oliebollenwedstrijd tegen HKV/ Ons Eibernest.

“Ik had niets gevoeld tijdens de wedstrijd, maar zo’n knie zag en voelde niet goed,” vertelt Mitchel (26) “Na bezoek aan de fysio en orthopeed heb ik een MRI scan laten maken. Op het eerste beeld was er niet direct schade te zien. Binnen drie maanden terugkomen binnen de lijnen was mijn doel. Als er binnen 6 weken geen verbetering was, moest ik terug naar de orthopeed. Dit was helaas het geval. Zonder enige twijfel wist de orthopeed het zeker: een operatie.”

Op 8 september is het dan zo ver. “Vanwege corona en een verhuizing kon het niet eerder,” vervolgt Mitchel, in het dagelijks leven medewerker inkoop en aflevering bij AA Lease.

Het wordt de tweede keer dat Mitchels rechterknie onder het mes gaat. Eerder in 2012 scheurde hij zijn kruisband.

“De orthopedisch chirurg gaat m’n posterolaterale band vervangen met een donorpees, omdat er veel instabiliteit in m’n knie zit. Hij checkt tijdens de operatie ook m’n kruisband en vervangt deze mogelijk ook direct als er niet voldoende stabiliteit is. Het herstel gaat een jaar in beslag nemen.”

Dat is slikken voor een speler die het liefst binnen de lijnen staat en altijd voorop in de strijd wil.

Mitchel is een kind van de club, speelde nooit in een ander shirt dan het Delta-shirt, en woont samen met Melanie van Valen, die ook in de selectie speelt. Beide zijn onlangs verhuisd van een appartement in het Leerpark naar een eengezinswoning in Stadspolders.

Als je in zijn ogen kijkt, zie je gedrevenheid, winnaarsmentaliteit en passie. Deze drie eigenschappen bezorgden hem 2e helft veld 2018-2019 een plek in het eerste team onder Jan en Arthur.

Samen met Bas, Pascal en Jan Booij vormde hij jarenlang het kloppend hart van Sporting Delta 2.

Om toch betrokken te blijven bij zijn club, heeft hij onlangs met de nieuwe A1 coach, Frank Vogt, een gesprek gehad en aangegeven te willen helpen waar mogelijk.

“Straks na de operatie moet ik 6 weken plat en kan ik de A-trainers helpen met bijvoorbeeld beelden analyseren vanaf de bank thuis. Een functie kun je het niet noemen. Frank is de baas bij A1. Jorg en Maikel zijn de baas bij de A2. Ik wil alleen helpen waar mogelijk en wenselijk is en met hen meedenken!!”

Hoe kijkt Mitchel naar de huidige verrichtingen van de selectie?

“Dat is erg pijnlijk, omdat ik nog veel te graag binnen de lijnen had willen staan en ik denk dat ik wat had kunnen betekenen voor de groep. Ik heb met Niels en Francy gesproken om bij de groep betrokken te blijven, dat zag ik echt niet zitten, omdat ik veel te graag mee had willen doen.”

“Het komt wel weer goed. Ik verdien mijn brood er niet mee, zoals Memphis Depay,” besluit hij glimlachend.