Geen punten mee uit Oegstgeest

0

De eerste speelronde van seizoen 2020/2021 leverde nog geen punten op voor de selectie. Sporting Delta 2 verloor nipt met 20-19 en ‘Delta 1’ moest met 19-13 het hoofd buigen voor Fiks.

Sporting Delta startte redelijk en kon tot 4-3 in het spoor van Fiks blijven. Veel persoonlijke fouten en ballen die niet vielen gaf de gastheer de mogelijkheid uit te lopen naar 11-4 rust.

In de rust hadden trainers Mastijn en Crielaars de boel even flink opgeschud en wat wissels voorbereid. Yanninck maakte plaats voor Owen, die daarmee zijn debuut in ‘Delta 1’ maakte. Nicole nam de plek van Melanie in. Emiel kwam in 37e minuut voor Pascal.

“De wissels pakten goed uit. Owen deed het goed. En na rust staat er een Sporting Delta dat ik graag wil zien en wat de ploeg ook nodig heeft. Met beleving, energie, duelkracht. Hierdoor gaat ook het niveau omhoog. In een hele sterke fase kwamen we in 20 minuten terug naar 13-12. We hebben dan veel meer met controle verdedigend. En konden aanvallend herhalen. Die fase kostte veel kracht. En helaas konden we net niet doorpakken”, vertelde Niels na afloop.

“Ik heb gezien waar de groep toe in staat is. En daar gaan we graag mee aan de slag, want er zit genoeg in”.

Doelpunten: Jeroen 3x, Senna 2x, Zinzi 2x, Pascal, Ruben, Yannick,  Melanie , Nicole en Owen allen 1x.

Sporting Delta 2 had zaterdag meer moeite met Fiks dan in de week ervoor tijdens de oefenwedstrijd.

Patrick “We hebben ondanks verlies een goede wedstrijd gespeeld. Eerste 20 minuten heel goed aanvallend, maar verdedigend iets te weinig druk op het schot. Op een gegeven moment 8 – 4 voor. Daarna 1 voor, 1 achter. Fiks speelde het goed uit, dan zie je toch wat de ervaring in een ploeg doet.”

Volgende week speelt de selectie de eerste thuiswedstrijd. Na de wedstrijd van het eerste zal er aandacht zijn voor de spelers die vorig seizoen zijn gestopt. Ook de technische staf zal bedankt worden.