Crielaars en Tijhuis nieuwe fysiotherapeuten voor Sporting Delta

0

Sporting Delta heeft per 1 oktober jl een overeenkomst gesloten met Fysiotherapie Crielaars & Tijhuis (FCT). De gezichten achter FCT zijn Francy Crielaars en Laurens Tijhuis.

Laurens heeft onlangs een punt gezet achter zijn actieve korfbalcarriere en Francy is vanaf dit seizoen als assistent van Niels Mastijn bij Sporting Delta aan de slag gegaan.

Het gerucht ging al even rond binnen de club, maar vorige week zijn dan de handtekeningen toch echt gezet.
Laurens en Francy kennen elkaar van hun opleiding fysiotherapie en zijn elkaar nooit uit het oog verloren. In het voorjaar van 2021 hopen zij hun eigen praktijk te openen.

“Momenteel wordt het gezondheidscentrum, waarin wij onze praktijk gaan vestigen, verbouwd. Het monumentale pand staat tegenover Kunstmin naast het Merwesteynpark. Er komen naast fysiotherapeuten ook huisartsen, praktijkondersteuners, een apotheek, orthodontist, mensendieck en een podotherapeut”, zegt Laurens trots.

Op de vraag waarom deze overeenkomst met Sporting Delta denkt Laurens dat de samenwerking tussen sportclubs en fysio in het algemeen beter kan. “We denken dat de therapeut veel kan betekenen voor de sporter op het gebied van revalidatie, preventie en advies bij blessures of bijvoorbeeld ondersteuning bieden aan verzorgers of coaches. Omdat we allebei affiniteit met korfbal hebben en verbonden zijn aan Sporting Delta wilden we dat graag combineren”.

Een voorbeeld hiervan is dat Crielaars en Tijhuis het hele weekend bereikbaar wil zijn voor selectieteams om met voorrang op maandagochtend altijd een afspraak te kunnen maken bij FCT in de praktijk. “Zo gaat er geen tijd verloren om diagnose te stellen, zodat het herstel versnelt kan worden.”

Het sponsorcontract is gestart op 1 okt 2020, maar vanwege de corona heeft er nog geen spreekuur plaatsgevonden.
Naast het wekelijkse spreekuur is FCT ook een sponsorcontract aangegaan voor de tweede selectie in de vorm van shirts.

“Als Crielaars & Tijhuis willen we ons met name richten op de spelers van Sporting Delta, maar we zijn ook bereikbaar als aanspreekpunt voor iedereen met vragen of klachten.
Dus ook jeugdspelers van ‘Delta’ met klachten kunnen zich iedere donderdagavond tussen 19 en 20 uur melden. Wel graag even vooraf contact via info@crielaarsentijhuis of via 06-21360131.

Meer informatie via de website www.crielaarsentijhuis.nl of check Instagram en Facebookpagina Crielaars en Tijhuis.