De kampioenswedstrijd van onze toppers van de F1

0

We schrijven veldseizoen 2021: de laatste wedstrijd van onze Sporting Delta F1 tegen HKC F3.

10:00 uur stonden we allen klaar voor de laatste veldwedstrijd van Sporting Delta F1 tegen HKC F3 uit Hardinxveld Giessendam. Er moest behoorlijk wat koffie gehaald worden, wat even schrikken was achter de bar, veel opa’s oma’s, grootvaders en grootmoeders, vaders en moeders, broer en zussen, goede kennissen waren afgekomen op deze slotwedstrijd. Gerda moest het alleen doen, Jitte had haar verplichtingen bij de B1. Zij moest uit spelen en kon helaas niet van de partij zijn.

De gedreven en gretige formatie van Sporting Delta F1 maakte een bliksemstart en scoorde er vrolijk op los. Snel spel, goede plaatsballen en juiste keuzes onder de korf, na 10 minuten was het duidelijk: dit gaan we niet verliezen! We gaan vandaag ongeslagen kampioen worden. Drie keer verplicht overspelen, met je andere hand gooien, het maakte niets uit voor onze F1 kanjers. Je kan ze om een boodschap sturen: ze doen het gewoon. Volgens de KNKV site was de uitslag 12-3 geworden, zelf dacht ik dat het iets meer was, maar doet er niet toe.

Na het eindsignaal was het één groot feest: VELD KAMPIOEN GEWORDEN! Een kampioensbeker voor elke speler of speelster: hoe trots kan je zijn. Op naar de kantine, bovenop de tafel staan, “we are the champions” uit de speakers, lekker drinken en eten, met zijn alle onder de douche, en natuurlijk de overheerlijke kinderchampagne. Wat een feest! Bedankt ouders voor jullie bijdrage in deze feestvreugde. Geweldig toch? Wie de jeugd heeft heeft de toekomst!

Gerda & Jitte en de rest van de F-trainers staf: gefeliciteerd met dit resultaat, we zijn trots op jullie!

Mvg Ron (opa van Levi Ligtmans)