Wedstrijdverslag Sporting Delta F1

0

Het is zaterdag 2 oktober: weer vroeg uit de veren voor een uitwedstrijd van onze toppers uit de F1. De navigatie stond ingesteld op KV Juliana in Oud Gastel, heel vroeger nog wel eens geweest in de zaal ergens in het centrum, meen ik me te herinneren.

Ondanks de afsluiting van de N3 waren we allen ruim op tijd voor de wedstrijd, lekker met alle ouders nog effe een bakkie koffie of thee gedronken en we waren er klaar voor.

Gerda had het kroost meegenomen voor de wedstrijdshirts en het veteren van de schoenen, snel verzamelen van alle eigendommen zoals kleding, tassen, schoenen, bidons ed. en hup naar de wedstrijd.

De F1 had er duidelijk zin in! Het is wonderbaarlijk om te zien hoe Gerda en haar medebegeleiders deze jeugdige spelertjes het korfbalspelletje in een zeer korte tijd heeft bijgebracht. De oefenwedstrijden, weet ik me nog wel te herinneren, werden allemaal glansrijk verloren, maar wel altijd met een lach op het gezicht van de kinderen.

Vandaag de dag is het geheel anders: de kinderen spelen samen en verdedigen met de kont naar de korf (haha), schakelen snel om van de verdediging naar de aanval en kunnen dan ook nog afronden met z’n allen. Veel respect voor de Sporting Delta trainers en staf voor jullie inzet en geduld en het steeds maar weer uit te leggen. Mede door de nodige trainingen, spelvormen en spelletjes zijn de kinderen nu dan toch echt begonnen met het leren korfballen. Chapeau, hoe jullie dit toch maar weer voor elkaar hebben gekregen. Buitengewoon en het belangrijkste van alles is de sportbeleving van de jeugdige spelers. Zij maken plezier en hebben het leuk als team, winnen komt dan op de tweede plaats. De kinderen komen graag op woensdagmiddag trainen en worden altijd met veel liefde en warmte ontvangen op de vereniging. Geweldig! Dat doen jullie goed.

De wedstrijd was een walk over voor onze F1 toppers: Juliana kon geen weerstand bieden aan de jonge talenten van Sporting Delta F1. Zij wisten als team een ruststand van 0 tegen 5 te noteren. Leuk om Manon de Ruiter (links op de foto) weer eens mee te maken, niet als speler van Sporting Delta, maar als trainer/coach van KV Juliana F1. Na de rust en drinkpauze met natuurlijk de bruikbare en nuttige tips van Pascal Bakker vervolgde Sporting Delta F1 hun verzorgde spel en drukte de ploeg door naar een 0-10 overwinning.

Veel spelbeleving en vreugde gezien bij de spelers van Sporting Delta F1: ga zo door!

De corona pandemie komt gelukkig ten einde, hopelijk snel tijd voor een klein kampioensfeestje?

Mvg Ron (opa van Levi Ligtmans)