Jubilarissen

0

Woensdag 24 November geen ALV, maar wel 615 jaar aan jubilarissen.
De ALV is vanwege corona afgelast, maar het bestuur wilde toch de jubilarissen in het zonnetje zetten.

We hebben de jubilarissen om 19.00 uur in onze kantine verwelkomt. Onder het genot van een kopje koffie heette de voorzitter de jubilarissen welkom.
En toen kon het kleine feestje beginnen.

Mark Husen 25 jaar lid
Mark is lid geworden van DKV via zijn zus Esther. Hij was toen al bijna 13 jaar en startte in de C- categorie. Mark was geen uitblinker, maar vond het spelletje wel leuk. Door de jaren heen heeft hij in diverse senioren teams gespeeld. En met als hoogtepunt nu Zondag 1.
Mark is nu ook te vinden als ouder van Tristan en Elias langs de lijn.

Rosanne de Bruijn 25 jaar lid
Rosanne is begonnen bij Tante Eva. Haar ouders korfbalde ook en zo heeft ook Rosanne de weg naar DKV gevonden. Ze heeft als hoogst in het 3e gespeeld. Uiteraard heeft Rosanne ook haar partner bij de korfbal gevonden; Rens vd Brink. Hij kan helaas door een knieblessure niet meer korfballen ,maar in de zomermaanden komt hij nog weleens een balletje schieten. Vaak samen met oude ploeggenoten. Rosanne heeft heel veel jaren de kangoeroestraining verzorgd en met de Jactico heel veel activiteiten voor de jeugd georganiseerd. Rosanne speelt net als Mark nu in Zondag 1.

Ronald Groenenberg 25 jaar lid
Ronald is net als Rosanne begonnen bij Tante Eva. Daar was ook zijn moeder bij. Zij heeft Eva jarenlang geholpen. Ronald zijn vader speelde zijn wedstrijdjes in het laagste seniorenteam. Ook het jongere broertje Mark heeft gekorfbald. Dus de ‘Groenenbergjes’ waren met recht een korfbalfamilie.
Ronald heeft zijn actieve korfbal carrière el enige tijd geleden beëindigd. Hij heeft nog een aantal jaren diverse wedstrijden gefloten, maar nu is hij vooral te vinden in en rond ons complex om de Stichting Deltahal te helpen met hand- en spandiensten. Ronald heeft als vrijwilliger heel veel taken op zijn naam staan. Dit zijn er te veel om op te noemen, want dan vergeten we er vast nog een aantal. Dus is met recht een actieve vrijwilliger.

Carmen Poots 40 jaar lid
Carmen is begonnen bij TOV. Hier is zij van pupil doorgegroeid naar senior en speelster van het 1e. Carmen heeft hier ook haar man John Poots ontmoet. Ook Carmen heeft vele functie vervuld binnen de vereniging. Op dit moment is ze samen met Roland Staneke voorzitter van Sporting Delta.

Jopie Kessing 40 jaar lid
Wie kent Jopie niet? Alleen niet als korfbalster maar als de vrouw van Bob de verzorger.
Jopie is begonnen met korfballen bij ODO. Op haar 27e is ze helaas weduwe geworden. Ze heeft toen Bob leren kennen en samen hebben ze nog gekorfbald bij ODO. Toen werd Bob gevraagd om verzorger te worden bij Quick. Dit heeft Jopie doen besluiten om te stoppen met korfballen en te zorgen dat Bob naar hartenlust zijn taak als verzorger kon uitvoeren. Regelmatig kwamen er spelers over de vloer voor een behandeling van Bob. Waarbij Jopie zorgde voor alle andere zaken.
Soms zit ze nog op de tribune op haar vaste stekkie om de 1e selectie te zien korfballen.

Hedy Weijts 40 jaar lid
Wie kent Hedy niet? En al kent ze je niet… ze weet altijd wel iets te vertellen of te vragen en voor je het weet blijkt er toch weer ergens een gezamenlijke bekende te zijn.
Hedy is op jonge leeftijd begonnen met korfballen bij DKV. Ook voor haar is Tante Eva geen onbekende. Ook haar moeder was actief in de korfbalsport. En de liefde voor de sport heeft ze doorgegeven aan haar dochter Resy, die via Sporting Delta bij Fortuna terecht is gekomen. En zelfs nu in het Oranje onder de 19 speelt. Zij heeft één doel; spelen in Ahoy’.
Hedy zelf was ook al jong een talent en speelde op haar … jaar in het 1e van DKV. Dit heeft ze heel veel jaren gedaan. Daarna is ze langzaam afgezakt naar de 2e selectie. En toen werd de blessure aan de achillespees steeds erger. Dan heeft haar doen besluiten om te stoppen. Nu zien we haar niet meer elke week bij de club. Maar op de achtergrond heeft ze de laatste jaren de functie van wedstrijdsecretaris en kampleiding gedaan. En verder zorgt ze ervoor dat haar dochter haar droom kan waar maken.
Is Hedy niet op het korfbalveld dan is ze wel langs de lijn op het voetbalveld te vinden om naar haar zoon Nykle te kijken. Ook bij de voetbal heeft ze haar taken. Al met al een bezige bij.

Monique Nolet 50 jaar lid
Monique komt uit een sportief gezin, want haar moeder voetbalde. Monique is via haar moeder op haar 6e begonnen met korfbal en is dat blijven doen, ook na de verhuizing naar Zwijndrecht.
Monique was altijd hele weekenden op de korfbalvelden te vinden. Ze maakte deel uit van een hechte groep (Robert van Bodegraven, Robert Bras, Paul van Ooijen, dochters van Wil Alderlieste e.a. waren ploeggenootjes) waarvan een aantal families zelfs altijd gezamenlijk op vakantie gingen. Uiteindelijk gestopt na de geboorte van haar 2e dochter, maar heeft gelukkig nog wel binding met korfbal, omdat haar jongste dochter Cynthia nog steeds bij Sporting Delta korfbalt en ze altijd naar haar wedstrijden komt kijken. Ze hoopt dat nog lang te doen.

Peter Los 50 jaar lid
Peter is geboren in Engeland en is daarna naar Nederland gekomen. Peter kwam met de korfbalsort in aanraking bij Quick. Hier is hij zowel voorzitter als secretaris geweest. Heeft buiten deze taken altijd de handen uit de mouwen gestoken in het technisch onderhoud. Na de fusie heeft Peter nog wel bij Sporting Delta gekorfbald.
En wat doet hij nu, nog steeds onderhoud. De boenmachine, de sportvloer en Peter zijn éen.
Elke week weer opnieuw. Dit samen met Adrie, Andre, Peter en Bertus.
Verder is hij bij elke thuiswedstrijd van het 1e van de partij. Waar hij na de wedstrijd onder het genot van een wit wijntje alles in oog schouw neemt, een praatje maakt met zijn oude team/clubgenoten.

Ria en Joost van Rees 60 jaar lid
Op het moment van dit schrijven heeft ons het trieste bericht bereikt dat Ria is overleden. Vanaf hier wensen wij Joost, kinderen en kleinkinderen veel sterkte met dit verlies.
Joost is op zijn 12 jaar gaan korfballen. Dit heeft hij 1 jaar gedaan en toen werd hij benaderd door de voetbalclub die nog precies 3 jongens te kort kwam voor een nieuw team. Zo gezegd zo gedaan; 3 korfballende jongens stapten over. Maar Joost heeft zijn lidmaatschap niet opgezegd en altijd betrokken gebleven bij de korfbalvereniging. Joop en Ria hebben geprobeerd de korfbalsport over te brengen op hun kinderen, maar deze zijn helaas gestopt (ivm blessures). De kleinkinderen hebben het ook nog geprobeerd, maar zij vonden de trainingen leuk maar wedstrijden spelen was het niet helemaal.
Ria heeft zelf nooit gekorfbald. Maar samen met Rini Blom heel veel vrijwilligerstaken vervuld. Je kunt het niet bedenken of Ria heeft het gedaan.
Joost heeft jaren in de boenploeg gezeten waar Ria voor de lunch zorgde. Dit liep uit de hand toen er zelfs mensen doorgaven wat ze voor de lunch wilden eten.
Joost is zo’n 10 jaar geleden gestopt met het helpen. De camping nam veel tijd in beslag. Dit is ook de reden waarom ze niet bij het 1e van Sporting Delta kwamen kijken.

Wim Schenau 60 jaar lid
Via een schoolvriend kwam Wim bij Quick terecht. Hier heeft hij 38 jaar actief gekorfbald. Van de jeugd tot aan het 1e team. Hij heeft zijn korfbalcarrière afgebouwd tot het 4e team. Maar toen heeft hij zijn schoenen aan de wilgen gehangen. Wim heeft zijn partner niet ontmoet op de korfbal, maar hij heeft haar wel aangestoken om te gaan korfballen. Uiteraard hebben ze ook hun kinderen aangemoedigd, maar die zijn helaas al in de jeugd gestopt met korfballen. Ook zijn kleindochter heeft gekorfbald. Op dat moment was Wim nog wel eens bij Sporting Delta te vinden. Sinds zijn kleindochter is gestopt is Wim niet meer bij Sporting Delta geweest.
Wim is ook actief geweest als vrijwilliger van penningmeester tot trainer.

Wil Alderliesten 70 jaar lid
Wil is op haar 8ste begonnen met korfballen. Dit was toen niet de leeftijd om wedstrijden te gaan spelen. Maar omdat Wil redelijk lang was, viel dit niet op.
Door de jaren heen is ze van de jeugd doorgegaan naar de senioren en heeft dan ook jaren in het 1e van Quick gespeeld. Op de club heeft ze ook haar man ontmoet.
Langzaam is ze lager gaan korfballen totdat ze het genoeg vond en de weekenden graag op de camping doorbracht. Dit was het einde van een lang korfbalverleden.
Buiten zelf korfballen heeft ze ook training gegeven, schoongemaakt en in de jeugdcommissie gezeten. Al met al was Wil 6 dagen op de club. En die ene vrije dag werd vaak nog ingevuld door korfbalvrienden. Nog steeds is ze langs de lijn te vinden bij het 1e .
De korfbalsport heeft ze ook overgegeven aan haar kinderen, maar zijn hebben het niet zo lang volgehouden en de kleinkinderen hebben zelfs voor hele andere sporten gekozen.

Aad van Bodegraven 70 jaar lid
Wat weten we eigenlijk nog niet van Aad ? Nou misschien wel dat haar vader “Mr Merwesteijn” was, zoals zij nu “Ms. Sporting Delta” is en dat hij haar probeerde aan het voetballen te krijgen. Dat vond Aad niks en is blij dat korfbal in haar leven is gekomen. Wat heeft Aad niet gedaan binnen de vereniging? Zelfs nu is nog vaak te vinden bij Sporting Delta. Ze probeert al haar ervaring over te brengen op de nieuwe generatie.
Via een nichtje, waarvan ze niet naar Deetos mocht, is ze bij Quick terecht gekomen. Aad was 10 jaar toen haar korfbal carrière begon. Ze heeft 34 jaar actief gekorfbald. Aad heeft het geschopt tot het 1e team. Maar Aad was geen uitblinkster, maar meer een teamplayer. Hierdoor heeft ze meerdere jaren in het 2e gespeeld. Deze mentaliteit heeft haar heel erg geholpen in haar maatschappelijke carrière. Ook de cursussen van het KNKV gaven haar de nodige handvaten en inzichten die ze op alle vlakken kon gebruiken.
Aad heeft haar man ontmoet op het werk. Hij vond korfballen helemaal niet leuk. Maar alle andere dingen was hij wel voor te porren. De korfbalsport heeft Aad ook doorgeven aan haar zoon en kleindochter.
Aad is een hele actieve vrijwilliger en dit is niemand ontgaan. Naar aanleiding van haar 80ste verjaardag en veel jaren vrijwilliger is Aad vorig jaar geridderd. Een mooie bekroning van dit alles.

Niet op de foto maar wel bezocht door het bestuur:
Dick de Bruijn 25 jaar lid
Dick is zijn korfbal carrière begonnen bij DKV. Hij heeft vele jaren in het 1e gespeeld. Dick stond bekend als de scherpschutter van grote afstand (en dan een schot het liefst vanaf zijn knieën naar boven, emmeren zoals dit vroeger genoemd werd). Samen met Hedy heeft hij het heel veel ploegen moeilijk gemaakt. Want het mag duidelijk zijn met Dick valt niet te sollen.
Dick is ook een echt feestvarken. Gek doen of met iemand een grapje uit halen. Dick liep voorop. Als je hem spreekt komt er altijd wel een anekdote van vroeger tevoorschijn. En Dick kent ook iedereen. Dit omdat hij jaren trainer is geweest op diverse niveaus. En hij heeft samen met zijn vrouw Karin de scheidsrechters geregeld. Waarbij hij zelf ook actief heeft gefloten. Door een blessure en langzaam ouder worden is hij tot vorig jaar nog actief geweest als beoordelaar.
Ook op andere vlakken is hij heel actief geweest. Kampcommissie, Jeugdtc, een bardienst draaien en langs de lijn zijn beide zoons aanmoedigen, die op het korfbalveld zijn groot gebracht.
Ook bij Dick en Karin kwam er een punt waarbij ze graag andere dingen wilden doen dan op het korfbalveld zijn. Hierdoor komen ze bijna niet meer bij Sporting Delta.

Jasper van de Meer 25 jaar lid
Jasper is begonnen met korfballen in de E-tjes. Waar toevallig Dick de Bruijn zijn trainer was. Jasper was erg fanatiek en wilde dus snel hogerop. Hij heeft jaren gekorfbald, maar heeft altijd veel aandacht voor basketbal gehad. Na vele jaren korfballen, een paar jaar niet sporten, speelt hij nu al weer jaren basketbal. Hij woont in samen in Zwijndrecht en is ook papa geworden wat een kleine drempel is om nog regelmatig bij Sporting Delta te komen. Maar via zijn broer Maarten en de vriendengroep is hij wel op de hoogte van Sporting Delta.

Namens het bestuur, Gerda.