Laatste keer zondag 1

0

Zondag 20 maart zal Zondag 1 voor de laatste keer in aktie komen.
Na bijna 25 jaar wordt er dan bij Sporting Delta niet meer op zondag gespeeld.

De animo om op zondag te spelen is de laatste jaren sterk afgenomen. De club heeft alleen het 9e team nog op zondag binnen de lijnen.

Gerda van der Laan: “De reden is dat we als team niet genoeg mensen meer hebben en het haast niet meer lukt om een compleet team op de been te brengen. De 2e helft veld spelen we al vier jaar niet meer omdat er veel campinggangers bij waren en keuze voor andere activiteiten wilden maken.”

Een aantal spelers stopt zoals John Poots. John heeft er dan precies 50 jaar opzitten. Een prestatie van formaat. John heeft in de senioren nog nooit een wedstrijd op zaterdag gespeeld. Bij TOV niet en later ook niet bij Sporting Delta.
De optie om in een ander team op zaterdag te spelen is er voor hem niet. “Ik ga dan liever bij de selectie en andere teams kijken, dat vind ik veel leuker. Weet je.. ik vind het wel goed zo na 50 jaar.”

Degene die nog wel blijven spelen zullen naar alle waarschijnlijkheid als midweek team doorgaan. Maar dat is nog niet zeker.

Eerder dit seizoen stopten Irene, Wilma en Geoffrey al.

Zondag 1 speelt de laatste thuiswedstrijd om 11.00 uur tegen Movado 6.