Andy Bron trainer 2e selectie

0

De Technische Commissie heeft Andy Bron aangesteld als trainer van de tweede selectie. Tevens neemt hij de coaching van Sporting Delta 3 voor zijn rekening.

Bron (50) is een ‘man van de club’. Eerder was hij trainer/coach van diverse jeugdploegen, Sporting Delta 2 en was hij teammanager bij het eerste team ten tijde van tijdperk Bongers/Carolus.

Op de vraag waarom Sporting Delta 3 antwoordt hij: “Ik heb er weer zin in. Trainer zijn, is toch echt het leukste wat er is naast zelf korfballen. Gewoon kijken waar de grenzen liggen van mensen en een team. Vanuit plezier komen prestaties en niet andersom.”

Bron, zelf nog actief bij de midweek van Sporting Delta, deelt zijn visie: “Er moeten stappen gemaakt worden om de aansluiting te houden met de eerste selectie. Je moet de volgende lichtingen iets kunnen bieden, maar ook de mensen die afvallen van de eerste selectie moeten niet te ver terugvallen in niveau. Maar dat betekent ook dat je met een tweede selectie anders moet gaan denken.”

Nadat Andy z’n glas neerzet, haalt hij ook Maikel en Jorg nog even aan.

“Die mannen hebben daar dit jaar al een grote stap in gezet bij het vierde. Daaruit blijkt dat je als team nooit moet opgeven om uiteindelijk een succes te behalen en als je dat behaalt is het alleen maar mooier en intenser,” vervolgt hij.

“Maikel en Jorg hebben wat moois neergezet en het is aan mij om die lijn door te trekken. Ik kijk er dan ook naar uit om met de A-selectie en eerste selectie samen te werken. Zoals blijkt hebben we elkaar ieder jaar weer nodig. En om daar dan mensen te hebben staan die je zonder aanpassingsproblemen kan inpassen is voor de vereniging de uitdaging.”