Sfeerverslag eerste training recreanten

0

Woensdag 31 augustus, 19.45 uur.

De eerste recreanten komen de poort binnen. Normaal gesproken komen ze het terrein op om een wedstrijd van hun kind(eren) te bekijken, maar deze keer gaan ze zelf kennismaken met het spelletje.

Er is de voorbije dagen veel over gesproken en soms onderling over geappt. Ook op de Facebookpagina van Sporting Delta is door sommigen gereageerd. ‘neem jij wijn mee?‘ Vanavond moet het dan toch echt gaan gebeuren.

Veld 2 is “the place to be”. Naast de midweek. Sommigen recreanten zijn verbaasd als de fotograaf van dienst het veld betreed. Op veilige afstand uiteraard. “Shit, daar heb je Jan Paparazzi. Alleen de bovenkant mag erop he“. De hilariteit neemt toe. De lens registreert echter alles. Sommigen houden de fotograaf goed in de gaten. Nu moet alles goed gaan lijkt het idee. De druk neemt toe.

Trainer Geoffrey doceert en legt de basisprincipes uit. Plaatsen, vangen, stand van de benen.

Het is een gemêleerde groep: enkelen hebben ooit gekorfbald, maar zijn op jonge leeftijd gestopt. Toch is het spelletje altijd blijven trekken. Anderen hebben voor de eerste keer een bal vast.
Het doel van de trainer is vooral plezier hebben, bezig zijn met dat leuke korfbalspelletje en wie weet gooit er iemand nog een balletje in de korf.

De doorloopbal wordt uitgelegd. Mogen we lopen met de bal? ‘Nee’, antwoordt de groep.
De recreanten mogen dat voor één keer wel. Daarna legt Geoffrey uit hoe het écht moet.

Het is een enthousiaste groep, na een half uurtje mag er even wat gedronken worden. Gewoon water, geen wijn! Handdoeken worden gepakt, want het is best warm na al die inspanning. Zweetdruppels zijn zichtbaar. Twee korven blijven staan. Eindelijk.. partijtje!

Aanvallen, verdedigen, combineren en alles wat daar tussen hangt. Het plezier is duidelijk hoorbaar. Prachtig om te zien!
De midweek is inmiddels gestopt met trainen. Zij mogen zich gaan opmaken voor de competitie.
De recreanten gaan nog even door met partijen.

Rond 21.00 uur is het dan tijd. De eerste training zit erop.
Het materiaal wordt opgeruimd. De trainer wordt bedankt. Drankje in de kantine of op het terras volgt. De derde helft is begonnen. De centrale vraag luidt echter: hoe staan ze de volgende dag op?

Ook zin om mee te doen? Bel dan met Geoffrey! 06-22 23 55 12 of mail naar Geoffrey.versluis1955@gmail.com