Eerste winst voor Sporting Delta

0

Sporting Delta boekte zaterdag de eerste overwinning van het seizoen. Stadsgenoot DeetosSnel kreeg het nakijen; 19-15.

Trainer Niels Mastijn had het vorige week, na de wedstrijd tegen HKC, al aangegeven dat ‘de ballen een keer moeten gaan vallen’.

DeetosSnel is afgelopen week geanalyseerd en het strijdplan dat trainers Mastijn en Crielaars uitdokterde,  werd uitgevoerd zoals vooraf is bedacht. Delta nam de leiding en gaf dat de hele wedstrijd niet meer weg. Geduldig, kalm en zoekend naar de beste kansen en momenten werd er gebouwd naar de overwinning.

Tegen DeetosSnel viel het dan wel op z’n plaats. Delta startte gretig zonder Zinzi, die kampt met een enkelblessure, maar met Pascal en Sacha als afmakers in de gelederen denderde de Delta-trein door naar het eindstation.
Jeroen, die Mees Oppe de baas was, Mike duelleerde met Joost Hoffman en kon Pascal keurig in stelling brengen. Maar ook een prachtige combinatie tussen Jeroen en Victor die door laatstgenoemde prima werd afgemaakt. Het waren momenten die nodig waren voor de ploeg en het publiek, dat hun steun duidelijk liet horen.

Aan Deetos-zijde viel Quinty de Kroon positief op. Zij schoot 6x raak, maar had op haar beurt ook haar handen vol aan Sacha.

“Ik heb een team gezien. Deze overwinning geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden” gaf Niels Mastijn na de wedstrijd als commentaar.

Sporting Delta 2 boekte de derde overwinning op rij. Tegen DeetosSnel 2 zegevierde de ploeg van Patrick van der Lijke met 14-8.