Zaterdag start veldcompetitie

0

Dit weekend start de veldcompetitie voor bijna alle teams. Er staan zaterdag veertien thuiswedstrijden op het programma. Alle senioren starten met een thuiswedstrijd behalve Sporting Delta 5.

Na een goede voorbereiding is Sporting Delta klaar voor de ontvangst. De selectie speelde in de voorbereiding diverse oefenwedstrijden, waarbij de wedstrijd tegen DeetosSnel opviel. “In die wedstrijd haalden we ons niveau niet,” liet trainer Niels Mastijn weten. Eerder had het tijdens een trainingsweekend geoefend tegen het Belgische Kwik, waar er ‘lekker werd gekorfbald’.

De selectie moet het dit seizoen doen zonder Nicole van der Laan, die na een lokroep vanuit Hardinxveld-Giessendam vertrok naar Vriendenschaar, Ruben Datema (trainer geworden bij Nieuwerkerk 2) , Daphne de Bruijn (gestopt), Melanie van Valen (moeder geworden) en Mitchel Jacob (gestopt vanwege blessure). In de zomervakantie liet Stuart Monster helaas weten niet meer de juiste motivatie te hebben. Hopelijk krijgt hij spijt van zijn keuze, want een speler van zijn kaliber hoort gewoon tussen de lijnen te staan!
Yona en Angelo kwamen over van Avanti en Jordy Maccolini wist vanuit de A- jeugd een plekje te bemachtigen. Simone keerde terug in de selectie.

Zaterdag komt Avanti/Post Makelaardij op bezoek. Deze tegenstander is voor de Angelo en Yona meteen een weerzien met hun oude club.
“Dat voelt dubbel natuurlijk,” zegt Angelo desgevraagd. “Ik ken de spelers en trainers al jaren en dan is het natuurlijk erg apart om in een wedstrijd voor de punten tegen elkaar te spelen. Avanti is meteen een goede eerste tegenstander. Wellicht dat de ogen extra op mij gericht zijn, maar dat zorgt bij mij wel voor extra motivatie.”  (Saillant detail; zijn laatste wedstrijd in het Avanti-shirt speelde Angelo tegen Sporting Delta!)

Ook trainer Mastijn kan niet wachten om te beginnen. “We hebben drie weken voorbereiding gehad waarin we voornamelijk wedstrijden hebben gespeeld. Als staf zijn we daar tevreden over. Het is een jonge groep dus af en toe zijn we nog wat grillig, maar de groep is gretig en traint goed.”