Offday Sporting Delta 2; volop spanning bij B1

0

Speelronde 8, de ronde van de returns, zit erop en dat bracht toch een verrassing. Namelijk het verlies van Sporting Delta 2. Tegenstander BEP won met 21-15. De ploeg van Patrick van der Lijke kwam nimmer in de wedstrijd, nadat het al vroeg in de wedstrijd op achterstand werd gezet. Concurrent Achilles verloor ook, dus het puntenverschil blijft weliswaar vier punten.

Sporting Delta 1 boekte een 13-20 overwinning op BEP. Sporting Delta speelde niet groots, maar had het verdedigend prima op orde. Nu volgen twee thuiswedstrijden. Te beginnen a.s zaterdag tegen Rohda en daarna een week later op 18 februari volgt de kraker tegen KVA, de huidige nummer 2 van de poule. De ploeg roept dan ook de supporters op om beide wedstrijden een hoop herrie te maken en massaal Sporting Delta te steunen. De supporters kunnen namelijk het verschil maken.

Sporting Delta 3 had weinig moeite met de nummer laatst KCR. De ploeg van Andy Bron zegevierde met 11-20 en staat samen met PKC/Vertom 5 aan de leiding in hun poule.

Het vierde mocht naar NKV, waar het met 7-9 te sterk was. We vinden het team terug op de derde plek van de ranglijst.

Sporting Delta A1 moest aantreden tegen DSC, de eerste wedstrijd werd verloren in Eindhoven. Dus was de ploeg gebrand op een overwinning. A1 deed wat het moest doen; een prima 21-11 overwinning. A.s zaterdag wacht concurrent DVO, beide ploegen staan bovenaan met 14 punten.

Sporting Delta A2 boekte een prima overwinning op Fortis A2 (16-12). De ploeg van Eva Brouwer staat nu met vier punten op een zevende plek.

Dan Sporting Delta B1 tegen Dalto B1. Dat was toch wel de wedstrijd van de week. Wat een bizarre ontknoping speelde zich afgelopen zaterdag af. Coaches Leonie en Fleur zijn naar eigen zeggen in een paar minuten ’tien jaar ouder geworden’. In de eindfase stond B1 met vijf punten achter, maar kon toch nog dichterbij kruipen. Via Koen en Jasper kwam het op voorsprong; 19-18. Op een gelijke stand van 19-19 was de wedstrijd bijna gespeeld, maar Leonie en Fleur pakte nog een time-out. Het plan werd doorgenomen. Fabian moest nog 1 keer op de doorbraak. Met dat plan begon B1 aan de laatste 7 seconden. Fabian zocht zijn tegenstander op en voerde uit zoals afgesproken. Op dat moment was er nog 1 seconde te spelen. Scheidsrechter Belterman constateerde een overtreding terwijl de zoemer ging. Strafworp voor Sporting Delta!!

Fabian mocht ‘m zelf nemen. Zelden zal hij zoveel druk hebben gevoeld. Met het slaap nog in de ogen, want enkele uren daarvoor was hij teruggekeerd van een skivakantie met school, stapte hij richting de strafworpstip. Het publiek had nog een schorre keel van het juichen en aanmoedigen in de laatste minuten. Ook daar was er ongeloof wat zich allemaal op de speelvloer afspeelde. Aan Fabian de taak om de punten binnen te slepen na een bizarre wedstrijd. Wat ging er allemaal door zijn hoofd…? Het bestellen van een drankje in de apres ski-bar was vele malen makkelijker geweest.

Publiek hield de adem in. Dit zal het laatste moment worden. Gelijkspel? Of toch nog een overwinning? Fabians blik op de korf was er één van staal. Het lichaam een stukje naar achter, de linkervoet stevig op de grond, opsprong in een vloeiende beweging, bal loslaten en…. GOAL !!!
Wat een wedstrijd, twee volle punten voor Sporting Delta B1. Ongelooflijk wat mooi!
Fabian is het middelpunt, maar de hele ploeg heeft keihard gewerkt voor dit resultaat. Chapeau!!
Volgende week wacht DVO, de nummer één uit de poule. Doel zal plek twee zijn, want die plek geeft recht op de playoffs. Concurrent SKF heeft één wedstrijd minder gespeeld. Zie hieronder de laatste minuten

De B4 wist een mooie overwinning neer te zetten tegen DVS. Het won met 3-6 en staat op een keurige tweede plek in de poule.

De D1 mocht twee wedstrijden spelen. Op vrijdagmiddag won het gemakkelijk met 16-3 van Tilburg. Een dag later kreeg het een draai om de oren en werd met 17-5 verloren van Nieuwerkerk.

De F1 deed goede zaken door met 9-8 van DeetosSnel te winnen.