Bestuursnieuws 13 maart

0

“Hou elkaar maar eens scherp… Dat is best lastig” schreef Peter Bouman vorige week.
Bij ons eerste team is dat uitstekend gelukt, een ruime overwinning op Achilles in het Haagse, waar de wedstrijden ondanks de demonstraties gelukkig gewoon doorgingen.
De kampioensaspiraties blijven in stand en gelukkig geldt dat ook voor ons 2e nog steeds ondanks verlies.

Aanstaande zaterdag komt KOAG op bezoek waar weer een belangrijke stap richting de titel gezet kan worden door beide teams. Steun is zeer gewenst!

Afgelopen week hebben wij de leden enquête besproken in het bestuur.
We zijn heel blij dat heel veel leden en ouders de moeite hebben genomen om de enquête in te vullen. Het levert hele waardevolle input op. Dank daarvoor.

“En nu?” vraag jij je af. Terechte vraag!

We willen jullie graag deelgenoot maken van de uitkomsten. We zullen daarom in de aankomende weken in de webbrief een onderwerp uitlichten en daarvan de uitkomsten laten zien en toelichten. Alle vrije opmerkingen en antwoorden op de open vragen worden gebundeld en in een actielijst gezet zodat we houvast hebben voor het uitvoeren van jullie feedback.

Deze week starten we met de onderwerpen cijfers en cultuur!

Cijfers

Cijfers – Klik op de afbeelding voor een grotere weergave

Als vereniging scoren we een dikke voldoende. Dat is iets om trots op te zijn. We kunnen ons wel eens druk maken over wat er allemaal beter kan, maar moeten ook zeker niet vergeten wat we in handen hebben en hoe we dit met elkaar waarderen.

Cultuur

Cultuur – Klik op de afbeelding voor een grotere weergave

Ik zal beginnen met de positieve resultaten.
Trots, positiviteit, veiligheid en saamhorigheid scoren hoog.
Dit zijn belangrijke emoties, die ons als mens verbinden binnen de vereniging. Je daarbij veilig kunnen voelen is een absolute vereiste.

Trots zijn op Sporting Delta betekent ook waardering hebben voor de inzet en bijdrage van elk lid. Of je nu actief bent op het veld of als vrijwilliger achter de schermen, iedereen draagt bij aan het succes van Sporting Delta en verdient daarvoor erkenning en respect.

Toch komt er ook naar voren dat er soms wrijving is tussen leden, commissies of bestuur. Bijvoorbeeld als het gaat om communicatie. Gebeurt dat altijd op de juiste manier, zijn we eerlijk, behandelen we iemand als medelid of als nummer? Hier is nog heel veel te winnen zoals je kunt zien in de scores.

Wat hierbij kan helpen is dat leden goed geïnformeerd zijn over beslissingen die worden genomen en dat er duidelijkheid is over de doelstellingen en plannen van de vereniging. Dit nemen wij als bestuur mee in de verdere ontwikkeling van “de stip op de horizon”

Maar zelfs als er wat ruis op de lijn is, blijkt uit jullie ervaringen dat leden zich toch trots en veilig voelen binnen Sporting Delta. Dat is een groot compliment voor elk lid en een bewijs van de sterke banden die er zijn.

Dus laten we trots zijn op onze vereniging en de mensen die zich er zo hard voor inzetten. Laten we ook openstaan voor feedback en communicatieverbeteringen, zodat we nog sterker kunnen worden als vereniging. En laten we vooral blijven waarderen en respecteren wat elk lid bijdraagt aan de vereniging. Samen maken we het verschil.

Namens het bestuur,

Mathijs Brugmans