Bestuursnieuws 20 maart

0

KAMPIOENEN!

Wat een mooie dag maakten we afgelopen zaterdag met elkaar mee! Het begon met het kampioenschap van Sporting Delta B2. In hun poule alle wedstrijden gewonnen en dus de terechte kampioen. Gefeliciteerd! Zaterdag lekker vieren in onze eigen Delta kantine.

Belangrijke wedstrijden volgden van Sporting Delta 4, 3, 2 en 1. Het vierde wint en stelt de promotie veilig. Proficiat! Ook een feestje waard.

Ook 3 en 2 wonnen hun wedstrijden. Toen was het de beurt aan Sporting Delta 1. Zaterdag winnen zou betekenen dat volgende week het kampioenschap en de promotie naar de Hoofdklasse (voor het eerst sinds 2018) binnengehaald kon worden.
Het liep anders. Concurrent voor de titel KVA verloor hun wedstrijd en verspeelde dus kostbare punten. Een overwinning op KOAG zou nu al voldoende zijn voor het kampioenschap. Nu wil het geval dat de uitwedstrijd in het voordeel van KOAG had uitgepakt, dus zo zeker was de overwinning niet. Echter, het strijdplan van Niels en Francy klopte en al snel kon 7-0 op het scorebord worden genoteerd. De rest is geschiedenis.
Iedereen die aan dit kampioenschap heeft meegewerkt: VAN HARTE GEFELICITEERD! En vooral: geniet ervan!

Zoals ik zaterdag al zei. We vieren nu een klein feestje, want er ligt nog wat te wachten voor Sporting Delta 2 en 3. Ook zij kunnen kampioen worden. Dus komt allen zaterdag 25 maart weer naar de Deltahal voor geweldige support voor het derde (16.30 uur) en het tweede (18.50 uur). Als supporters zijn jullie een geweldige steun voor de spelers en speelsters. Dus laat je zaterdag weer horen zodat we daarna een groot feest kunnen vieren.

Ja en dan gaat het gewone leven ook gewoon door. Afgelopen week maakte Mathijs een start met het toelichten van de enquête, deze week gaan we daarmee verder.

We bespreken deze week de onderdelen vrijwilligers en accommodatie.

Als bestuur kijken we natuurlijk met name naar de stoplichtkleuren rood, oranje en groen. Dan zien we duidelijke verschillen. Geweldig om te zien dat we op het gebied van prettige omgeving uitstekend scoren. Als het gaat om de waardering en de communicatie scoren we beduidend minder. Dus daar zal een beleid op bedacht gaan worden. En dat geldt uiteraard ook voor de hoeveelheid en de werving.
Tegelijkertijd laat onderstaande tabel zien dat een flink aantal mensen heeft aangegeven welke van hun talenten ze zouden willen inzetten.
Nu lopen we daar meteen tegen een probleem aan, want de enquête is anoniem, dus weten we niet wie deze mensen zijn.
Daarom een dringende vraag. Ben jij een van de mensen die opgegeven heeft je talent te willen inzetten, meld je dan aan via voorzitter@sportingdelta.nl . We kunnen je hulp goed gebruiken.

Tot slot onze accommodatie. Zoals wellicht bekend is het beheer van onze accommodatie in handen van de Stichting Deltahal. Onder beheer vallen zaken als onderhoud, hygiëne, materialen, enz. De Deltahal wordt intensief gebruikt. Natuurlijk door Sporting Delta zelf, maar overdag ook door de BSO van SDK en diverse scholen. Complimenten dus voor de mensen van de Stichting voor de hoge cijfers op deze onderdelen.
De onderdelen barbezetting, assortiment en aankleding sfeer vallen onder de vereniging Sporting Delta. Daar hebben we zeker punten van aandacht die ook opgepakt gaan worden.

Het punt veiligheid krijgt een score waar we zeer tevreden mee mogen zijn, niet alleen als bestuur, maar zeker ook als leden en vooral ouders van jeugdleden. We moeten het koesteren en bewaken.

Peter Bouman