Promotie naar hoofdklasse

0

Het is Sporting Delta gelukt om promotie naar de Hoofdklasse af te dwingen. Via een 28-11 zege op KOAG zette Sporting Delte eerder dan verwacht de kroon op het werk.

Achtervolger KVA liet namelijk punten liggen bij ZKV. Winst op KOAG zou genoeg zijn om kampioen te worden.

De ploeg van Niels Mastijn en Francy Crielaars had vrij weinig moeite met KOAG, waar in de heenwedstrijd nog punten werden gemorst.

Binnen no time leidde de gastheren met 7-0. Het was ‘Delta’ er alles aan gelegen om een overwinning op het scoreformulier te krijgen. En dat lukte.

Saillant detail: niet alle spelers waren op de hoogte van de uitslag van KVA. Laat in de wedstrijd lichtte Mastijn -middels een time out-  zijn ploeg pas in.

Aanvoerder Jeroen Tijhuis was wel al op de hoogte. “We hebben elkaar bewust niet geïnformeerd. De focus moest op KOAG blijven en dat is grandioos gelukt. Ik ben trots op de ploeg.”

Tijhuis had na de wedstrijd een mooi moment met Mike Oudshoorn. De vrienden hielden elkaar -schouder aan schouder- lang vast, terwijl ze naar juichende ploeggenoten keken. De missie was volbracht.

Ook Oudshoorn was in zijn nopjes. “We zijn geen moment in gevaar geweest. We domineerden op alle fronten. Een compliment aan de supporters, die ons iedere keer hebben gesteund.”

Sporting Delta deed vorig jaar ook al een gooi naar de promotie, maar moest in een beslissingswedstrijd uiteindelijk twee keer buigen voor Swift.

Wedstrijd terugkijken?

https://m.youtube.com/live/PDUa94eXncc?feature=share