Bestuursnieuws 17 april

0

VRIJWILLIGERS!

Eerder heb ik al eens de vraag gesteld: Weet jij hoeveel vrijwilligers zich inzetten voor Sporting Delta? Ik heb daar best wel wat reacties op gehad en zij zaten er allemaal naast. Ook mijn eigen gedachte van 200 klopt niet. Het is vele malen hoger!
Wat juist is, is dat wij een vrijwilligersbeleid hebben. Dat betekent dat van ieder spelend lid en ook van ouders van spelende jeugdleden een vrijwilligersinzet wordt gevraagd. Nu hebben wij 425 leden waarvan er 285 spelend lid zijn. Dus dat zijn er al minimaal 285 en dan hebben we het nog niet over mensen die geen lid zijn en toch iets doen voor Sporting Delta. Dus het zijn er eerder 300 dan 200.

En dat kun je gerust fantastisch noemen! Want zonder ieders inzet geen Sporting Delta!
Naast de vaste onderdelen als training geven, coachen, bardiensten, rijbeurten, fluiten, enz., gebeurt er nog veel meer op vrijwillige basis.
Neem de vriendjes en vriendinnetjes dag: 60 kinderen op een leuke manier kennis laten maken met korfbal. Daar heb je enthousiastelingen voor nodig.
Neem het kinderkamp van het afgelopen weekeinde: 48 kangoeroes, F-jes en E-tjes sliepen in het Wilde Westen in onze eigen Deltahal. Weken van voorbereiding en tijdens het kamp hulp van een aantal A- en B-ers. Die waarschijnlijk zelf ook ooit onderdeel waren van deze traditie.
Neem de wijnavond, georganiseerd voor de Roparun. 90 liefhebbers die een mooi bedrag bij elkaar brachten voor het Roparun project van de Delta Warriors.
Kortom, Sporting Delta bruist dankzij haar vrijwilligers. Dus bedenk hoe klein of groot je bijdrage ook is: Jij bent waardevol!

WAARSCHUWING!

Helaas hebben we ook weleens te maken met zaken die niet zo leuk zijn. Afgelopen week ontvingen we een brief van de omgevingsdienst Zuid-Holland-Zuid. Op 25 maart jl., het kampioensfeest dus, is er sprake geweest van geluidsoverlast. Tussen 00.49 en 00.57 uur zijn er metingen verricht aan de Gravensingel. Daarbij is geconstateerd dat we in overtreding zijn. Aangezien dit niet de eerste keer is volgen er maatregelen. De inhoud van deze maatregelen is nog niet bekend. Echter we liggen hier als Sporting Delta wel onder een vergrootglas. De enigen die er iets aan kunnen doen zijn wij zelf.
Eigenlijk is het hetzelfde als bij de vrijwilligersinzet, van iedereen wordt hier verwacht dat je je steentje bijdraagt!
Dus:

  • Denk aan het volume van de muziek in de accommodatie en buiten!
  • Denk aan onze buren als je in de avonduren het complex verlaat.
  • Kortom, maak geen herrie waar de buurt overlast van kan ondervinden!

Peter Bouman