Trainers B4; balans zoeken tussen gezinsactiviteiten en training geven

0

Al vaker belichtten we op deze plek vrijwilligers. De club draait erop.
Soms heb je binnen een club wat opvallende vrijwilligers. Zo ook bij Sporting Delta.

Deze keer Esther en Erwin de Winter.
Zelf zijn ze ouders van drie korfballende Sporting Delta-kinderen. Ze trainen en coachen Sporting Delta B4 en juist niet de ploegjes waar hun eigen kinderen in zitten.

Dat is op zich best bijzonder. Hoe verdelen ze de tijd?

Korfbal is voor De Winters geen onbekende sport. Erwin speelde bij PKC en ook zijn hele familie heeft vroeger gekorfbald.

“Toen onze oudste dochter Iris ongeveer zes jaar was, zochten we een leuke teamsport voor haar. Korfbal is een gemengde sport, dat vonden wij belangrijk. Daarbij komt dat Sporting Delta gevestigd is op een hele fijne lokatie,” zegt Esther.

“Inmiddels zijn we acht jaar verder en zijn we er steeds meer ingerold met inmiddels drie korfballende kinderen. Zelf zijn we begonnen bij de recreanten en we trainen en coachen inmiddels een team. Zo snel kan het gaan”

Dochters Iris (B3), Linne (C2) en Mare (D2) hebben ook hun draai gevonden bij Sporting Delta.

Waarom trainen jullie een team waar geen van jullie kinderen in zitten?
Esther: “Dat is zo gegroeid. We zijn vorig jaar ingestapt om te helpen bij het trainen en coachen van de B4 waar toen Iris in zat. Toen zij naar een ander team ging,  besloten wij door te gaan, omdat we zagen dat er zoveel vooruitgang was en de kinderen heel enthousiast waren. Daarnaast vinden we het ook gezellig om dit samen te doen. Vaak zijn we s’avonds nog bezig met het analyseren van wedstrijden en welke oefeningen goed aansluiten om weer iets te verbeteren.”

Wat is jullie doel met het team?

“Dat zijn er meerdere,” zegt Erwin.
“Op sociaal gebied willen we er een team van maken en ook leuke dingen doen met het team naast het korfbal. En dat is al goed gelukt. Qua korfbal willen we de focus leggen op een goede basistechniek en speltactiek. Natuurlijk willen we ook wedstrijden winnen!! Dat gaat zeker dit zaalseizoen heel goed en we hopen nu tweede te worden”

Hoe verdelen jullie de tijd tussen coachen van B4 en het kijken naar jullie eigen kinderen?

“Ja, dat is vaak lastig, zegt Esther enigzins verontschuldigend.
“Waar mogelijk kijken we naar hun wedstrijden, maar we missen ook best veel wedstrijden. Thuiswedstrijden lukken nog wel eens, maar uitwedstrijden vrijwel nooit.
Onze jongste dochter Mare wordt vaak begeleid door opa en/of oma. Zij hebben vroeger zelf ook gekorfbald, dus die kennen het sfeertje.”

Jullie trainen zelf ook nog bij de recreanten en jullie tennissen. Hoe dan?

“Tennis is doordeweeks nog wel te combineren, maar competitie of toernooitjes lukt momenteel echt niet.
Bij de recreanten zijn we ook gestart. Het is erg leuk en goed te combineren, dat is gelukkig op een andere avond dan onze training van B4. En het helpt als je weinig favoriete tv-series wilt volgen,” zegt Esther lachend.

Erwin vult aan “Het kost ons best veel tijd, maar we hebben er ook veel plezier in.”

“Weet je,” zegt Esther tenslotte “we zijn trots op ons team dat ze zoveel vooruitgang hebben geboekt, daar halen we echt veel energie uit. Laatst hebben we op een avond een familietraining en wedstrijd georganiseerd. Dat was super gezellig en zeker voor herhaling vatbaar.”