Van de voorzitter – 29 mei

0

Afgelopen week schreef ik over enorme waarde van het koppelschiettoernooi op Hemelvaartsdag jl.

Vandaag – 2e Pinksterdag – was er weer zo’n gebeurtenis waar je enorme waarde aan kan plakken. Namelijk de Roparun. De Rotterdam-Parijs Run is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer, waarbij mensen in teamverband een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Het gaat dan niet om onderzoek naar kanker, maar om mensen met kanker of de naasten daarvan een draaglijkere tijd te geven.

Het motto van de Roparun is;
“Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Er is binnen Sporting Delta een groep mensen die aan de Roparun mee wilde doen. En dat zijn ze enkele jaren terug gewoon gaan doen. Dat is de waarde! Niet alleen kijken naar wat kan ik voor Sporting Delta betekenen, maar ook omzien naar de omgeving. Hoe kunnen we van betekenis zijn voor anderen.
Ik kan je vertellen dat is fantastisch gelukt! Deze belevenis geeft heel veel verbinding met elkaar. Naast de groep deelnemers ontstond er ook een groep volgers, die her en der langs de route support gaven. In de ochtend was het een klein feestje in Oud-Beijerland en ‘s middags een groot feest op de Coolsingel in Rotterdam.

Hulde aan de deelnemers, dank aan de volgers. Jullie mogen trots zijn op je prestatie en presentatie! RoparunDeltaWarriors! Kijk gerust terug op Instagram.

Afgelopen week hebben we tijdens de bestuursvergadering veel zaken besproken. Het was de eerste vergadering in deze samenstelling na de ALV. We hebben de nodige afspraken gemaakt en zaken in gang gezet.

Ook is de geluidsoverlast die wij als Sporting Delta veroorzaken bij de naaste buren aan de orde geweest. Waarschijnlijk niet altijd bekend, is het feit dat er normen zijn voor geluidoverlast. En op verschillende delen van de dag gelden andere normen. Het mag duidelijk zijn dat hoe later op de dag, hoe strenger de norm. Het is dus niet handig op trainingsavonden geluidsboxen te gebruiken. Want het veroorzaakt geluidoverlast. Een werkgroep gaat zich de komende tijd buigen over dit probleem, zal ook metingen verrichten en aanbevelingen geven hoe we hier mee om moeten gaan. Het is belangrijk dat wij van betekenis zijn voor onze buren, omdat wij geen onnodige geluidoverlast veroorzaken!

Tot slot; we gaan de komende weken de laatste wedstrijden van het seizoen 2022/23 meemaken. Op voorhand wensen we daarbij uiteraard iedereen mega veel succes! Er staat voor een aantal teams nogal wat op het spel. Soms een kampioenschap, soms een promotiekans, soms helaas ook een degradatiegevaar. Ook hier kan je als lid of sympathisant van Sporting Delta je waarde leveren. Moedig elkaar aan, support elkaar, ga de strijd aan en bereik samen je doel!

Peter Bouman

Sporting Delta dat ben jij en daarom geven wij samen waarde en betekenis!