Van de voorzitter – 18 december

0

Er gaat iets goed fout binnen Sporting Delta! Op zich is het een bijzondere constructie, goed en fout in één zin, maar in dit geval bedoel ik goed in de slechtste zin van het woord.

Vanaf het moment dat ik begonnen ben met het schrijven van mijn wekelijkse stuk voor de webbrief heb ik aangegeven dat wij zelf Sporting Delta zijn. We zijn inmiddels een zwangerschapsperiode verder en helaas is die boodschap nog niet ingedaald.

Lang zijn er een binnen Sporting Delta een aantal ‘gekken’ geweest die steeds de gaten (lees o.a. rotzooi opruimen) hebben gevuld die anderen lieten vallen. En let wel! het woord ‘gekken’ gebruik ik met heel veel respect!

Het is niet meer van deze tijd dat velen heel veel te danken hebben aan heel weinigen. Deze tijd vraagt verantwoordelijkheid van iedereen die betrokken is bij Sporting Delta. Ik kom er verderop nog op terug.

Veel mensen hebben dat nog niet begrepen of zijn het vergeten:

  • Zelf Sporting Delta zijn is niet een ander je rotzooi op laten ruimen!
  • Zelf Sporting Delta zijn is niet lak hebben aan normale regels (bijvoorbeeld glas op de tribune of in de kleedkamers!)
  • Zelf Sporting Delta zijn is heel zuinig zijn op je (sponsor)kleding. Je krijgt het van de club in bruikleen!
  • Zelf Sporting Delta zijn is zuinig zijn op onze accommodatie!
  • Zelf Sporting Delta zijn is je lege glazen zelf terugbrengen naar de bar en je rommel zelf in de vuilnisbakken gooien! 

Wij hebben geen handhavers en die gaan we niet krijgen ook. De handhavers zijn we zelf. Het wordt tijd dat we dat in gaan zien en elkaar gaan aanspreken op gedrag.

Onderstaande foto’s zijn van zondagmorgen 10 december, de dag na de wedstrijd van  Sporting Delta 1. Ze zijn ter illustratie. Deze beelden zien mensen die op zondagmorgen heel vroeg (6.30 uur!) komen schoonmaken. Zij komen niet om op te ruimen, maar om schoon te maken voordat de huurders van de zondag van de hal gebruik gaan maken.

Schaam u

Ik spreek niemand persoonlijk op deze situatie aan, of iedereen die Sporting Delta een warm hart toe draagt.
Het gaat bij verantwoordelijkheid hoe je met de verkregen vrijheid omgaat. Ze horen in evenwicht te zijn. Onverantwoordelijk gedrag vraagt een inperking van de vrijheid. Welke inperking dat dan is laten ik in het midden. De ideeën zijn er wel, vergis je niet!

Op deze momenten schaam ik mij om voorzitter te zijn van deze mooie club. Gelukkig ontwaak ik in een split second uit een dergelijke droom en zie ik de situatie bij Sporting Delta met veel optimisme keren.

Dan denk ik aan de woorden van de oud-bondskanselier van Duitsland Angela Merkel:

‘Wir schaffen das!’

Peter Bouman

5 – Wij verbeteren stap voor stap!