Badminton in Dubbeldam

In de sporthal van korfbalvereniging Sporting Delta in Dubbeldam wordt gestart met badminton. Op woensdagmiddag is er van 13.00 tot 14.00 uur gelegenheid om kennis te maken met deze sport. Het uur is speciaal bedoeld voor senioren, mantelzorgers of badminton-recreanten. Er is vanuit gemeente Dordrecht (Team Sport) ondersteuning van de Dordt Sport-coach Tim Verbaas.

Verbaas werkt voor dit project samen met Sporting Delta en Hattrick Sport. De laatstgenoemde is de organisator, de korfbalvereniging faciliteert.

Er wordt gestart in een klein groepje. Verbaas: “We willen het aantal mensen graag uitbreiden. In Dubbeldam en Stadspolders zijn genoeg senioren die een uurtje willen badmintonnen. Het is laagdrempelig en er wordt op recreatief niveau gesport. Ik nodig de mensen uit om eens te komen kijken. Rackets, shuttles en begeleiding is aanwezig.”

Bestuurslid Gerda van der Laan van Sporting Delta is nauw betrokken bij het project. “Badminton is een prima aanvulling binnen Sporting Delta”, zegt zij. “We hebben een mooie hal en kunnen in de loze uurtjes hier goed invulling aan geven. Er wordt ook veel gegymd door scholen uit Dubbeldam. Op de woensdagmiddag is er nog ruimte om de hal te benutten voor andere sporten. Wij zijn van mening dat we ook een soort buurtfunctie hebben en willen graag een gastheer zijn voor senioren die willen badmintonnen. Als het bevalt, kunnen de mensen lid worden van Sporting Delta.”

  • Niet-leden betalen € 3,50 per keer
  • Leden betalen € 2,50 per keer

Informatie over lidmaatschap is op te vragen via secretaris@sportingdelta.nl.