Koos Burgers op de Mont Ventoux

0

Gisteren is Koos Burgers naar de top van de Mont Ventoux gefietst. Hij deed dit samen met nog 340 deelnemers voor het goede doel; Cliniclowns.

De tocht naar de top van de berg is bij voorbaat niet simpel. ‘Het is een klim van 21 kilometer. Er zitten stukken tussen met een stijgings- percentage van 12%,” vertelt Koos vanuit Frankrijk. “Echt ervoor trainen kan niet bij ons in de buurt. Ja! De Heinenoordunnel, maar die is maar 4%,” zegt Koos lachend.

De weersomstandigheden waren prima. “In het dal 28 graden en volop zon en bovenop de top 15 graden met een aardig windje. Het laatste stuk is een soort maanlandschap. Ze noemen hem niet voor niets de kale berg. Eenmaal boven weet je waar je het voor hebt gedaan. Dat was een emotioneel moment.”

Koos, die samen met zijn vrouw Mieke naar boven is gefietst, deed een aantal weken terug via de website en Facebook van Sporting Delta een oproep om hem te sponsoren.

“Ik had toen iets van €100,= opgehaald. Mijn doel was minimaal €500,=. Toen het eenmaal binnen Sporting Delta bekend werd, is het bedrag gestegen tot boven de € 500,=,” vertelt Koos enthousiast.

“Ik wil heel graag al mijn sponsors hartelijk bedanken. Het geld komt echt goed terecht.
Hartstikke bedankt allemaal!” besluit hij.

Er is een totaal van 223.481 euro bij elkaar gefietst voor de Clini Clowns en dit bedrag loopt nog steeds op!

CliniClows zet zich in voor zieke en gehandicapten kinderen en mensen met dementie. Op de site www.alpentocht.nl komt nog een filmpje van de tocht.