Michael Dissel (trainer/coach A1) “We willen kampioen worden”

0

Michael Dissel is aan zijn tweede seizoen bezig als trainer/coach van Sporting Delta A1. Nu we 5 wedstrijden onderweg zijn wordt het tijd om eens wat zaken tegen het licht te houden. Edwin van Rijswijk zocht Michael op.

Michael Dissel (rechts) met assistent Steven van Raffe

Dit is je tweede seizoen bij Sporting Delta. Vanaf dit seizoen wordt je geassisteerd door een oude vriend van je, Steven. Hoe gaat dat?

Michael: “Ja, dat bevalt goed! Steven en ik hebben een aantal jaar geleden al samen een team gedaan. We vullen elkaar goed aan en we weten van elkaar waar de sterke punten liggen en proberen zo (samen met Eva en Harry) de A-selectie naar een nog hoger niveau te tillen”

Je trainde eerder de B bij Weidevogels en de A bij Valto. Heb je de ambitie om ooit hoofdtrainer van een club te worden?

“Die ambitie heb ik zeker, alleen wanneer dat gaat worden weet ik nog niet. Op dit moment heb ik het naar mijn zin bij Sporting Delta A1″

De A1 is op diverse plekken gewijzigd. Hoe moeilijk was die keuze?

“Die keuze is aan het begin van het seizoen altijd lastig! We hebben dit seizoen een brede selectie en meerdere spelers streden voor een plek in de A1 en daaruit probeer je een zo goed mogelijke keuze te maken.”

Vijf wedstrijden gespeeld, vijf keer gewonnen. Gemiddeld bijna 20 doelpunten per wedstrijd. Wat is de doelstelling?

“We hebben als doelstelling op het veld kampioen te worden. In de zaal gaan we ook voor de bovenste plek”

Waar ligt de kracht van dit team?

“De kracht van het team is dat we over meerdere schijven kunnen scoren. Je ziet in de afgelopen wedstrijden dat minimaal 6 van de 8 spelers tot scoren komen en dat is fijn! Verder zie je ook terug in de wedstrijden dat we veel verdedigende druk geven en dat resulteert meestal in weinig kansen en weinig tegen-doelpunten. We trainen hard en goed met de A-selectie en je ziet dat we met z’n allen stappen maken als A-selectie en dat is leuk om te zien.”

Wat zijn de verbeterpunten?

“Ik denk dat je als trainer altijd bezig bent om je aanvalsopzet nog beter neer te zetten en sneller naar de juiste kansen kan werken en verdedigend het zo neer te zetten dat je het spel van de tegenstander zo snel mogelijk kan ontregelen.”

Afgelopen zaterdag werd PKC eenvoudig aan de kant gezet. PKC staat nu derde. Jullie gedeeld eerste. Dus een belangrijke winstpartij. Waren jullie zo goed of was PKC zo slecht?

“We hebben met z’n allen een goede wedstrijd neergezet tegen PKC. Wij stonden verdedigend goed en konden veel druk geven, waardoor we de aanvallen van PKC kort konden houden wat resulteerde in weinig tegen kansen. Aanvallend kwamen we snel tot kansen en konden we veel herhalen.”

Jullie zijn ook nog in de race tijdens de bekercompetitie. Woensdag is TOP (A) de tegenstander. Deze ploeg kwam je in de competitie ook al een keer tegen. Toen wonnen jullie met 13-12. Wat verwacht je?

“We hebben de afgelopen weken goed getraind en veel stappen gemaakt. Daarnaast kunnen we veel vertrouwen halen uit de afgelopen wedstrijden in de competitie. We gaan altijd voor de winst en gaan proberen om wederom een mooie uitslag neer te zetten.”

In de zaal wacht de schotklok. Zin in?

“Ja, daar heb ik zeker zin in! De schotklok brengt toch altijd wat extra. Je speelt met een bepaalde tijdsdruk en dat maakt het spel een stuk sneller en aantrekkelijker! Verder spelen we dit seizoen als het goed is voor de selectie van Sporting Delta en hopen we op een volle Deltahal. In de zaal gaan we wederom ons best doen om voor de bovenste plekken te strijden.”

Voor de mensen die jullie nog niet hebben zien spelen dit seizoen. Waarom moeten ze naar de A1 komen kijken?

“Naar mijn idee spelen we leuk en aanvallend korfbal waarbij het gevaar bij meerdere spelers ligt. Daarnaast zie je dat er echt een team op het veld staat die voor elkaar werkt.