Ronde 6: Zaterdag opnieuw twee thuiswedstrijden

0

In speelronde zes komt Fiks 1 uit Oegstgeest op bezoek en mag Delta 2 het opnemen tegen PKC/SWKGroep 3.

Promovendus Fiks is een gevaarlijke outsider in de poule bij het eerste. De club speelde acht jaar geleden nog in de Tweede Klasse en is sindsdien aan een opmars bezig. Ze bezetten nu de vierde plek met zes punten. Sporting Delta 1 volgt op de vijfde plek met vier punten. Vooral de dames moeten in de gaten worden gehouden.

Sporting Delta coach Jan Bongers benadert Fiks zoals DSC. “Ze lopen weliswaar minder blokken, maar er gaat wel veel over de dames. Als wij vanaf de eerste minuut dezelfde strijd leveren als vorige week vlak voor rust tot 20 minuten na rust én we kunnen de vrouwen van Fiks in toom houden, dan denk ik dat we aan de goede kant van de score blijven zaterdag. Het wordt prachtig weer, dus wij hopen weer op grote publieke belangstelling van Delta-zijde. We hebben er erg veel zin in.”

Zoals gezegd krijgt Sporting Delta 2 te maken met PKC/SWKGroep 3.

De ploeg uit Papendrecht heeft nog geen punten behaald uit eerdere wedstrijden. Sporting Delta 2 bezet een zesde plek met slechts twee punten. Tijd voor de ploeg van coach Patrick van der Lijke om uit de onderste regionen te komen. Nic heeft ook twee punten. De nummer vijf Rohda nog maar vier. “We roepen wekelijks dat we de punten gaan pakken, maar de laatste 3 wedstrijden lukte dat helaas niet. PKC is de minst scorende ploeg, maar de wedstrijden die zij speelden werden ze niet weggespeeld. Zaterdag gaan wij laten zien dat we de aansluiting naar boven gaan maken,” aldus Patrick.