Speelronde 8: laatste veldwedstrijden

0

Dordrecht – In de laatste speelronde voordat de zaalperiode aanbreekt komt TOP Arnemuiden met drie teams naar Dordrecht. Zowel het eerste, het tweede en de A1 treffen de Zeeuwen in de eerste returnwedstrijd.

Sporting Delta 1 zal zich willen revancheren na de blamage tegen Avanti. Of TOP (A) dan het slachtoffer wordt, dat zullen we dan zien. De Zeeuwen bezetten een 2e plaats in de Hoofdklasse B en hebben slechts 3 verliespunten. Er werd (verrassend) verloren van Fiks en gelijkgespeeld tegen koploper Rohda.

Coach Jan Bongers kan nog niet over Fleur beschikken wegens blessure. Ook Ruben zal voorlopig niet binnen de lijnen verschijnen. Hij is voor 7 wedstrijden geschorst.
“De ploeg is opgelapt en duidelijke heldere afspraken zijn gemaakt. Wij willen ons van onze beste kant laten zien na het echec van afgelopen zaterdag! Met strijd en de koppies omhoog zullen we TOP (A) bestrijden,” aldus Bongers.

Voor Sporting Delta 2 smaakt de overwinning van vorig weekend naar meer.
TOP (A) 2 bezet de 1e plek in de poule en is nog ongeslagen. De eerste ontmoeting tussen beide teams eindige in een 15-10 overwinning voor TOP.
Patrick van der Lijke “TOP is een hele goede en voor ons altijd lastig te bespelen tegenstander. Ze hebben veel scorend vermogen over de dames. In de uitwedstrijd hebben we de wedstrijd door een matige periode van 10 minuten weggegeven. Het zal moeilijk worden, maar we zullen er alles aan doen om met 8 punten het eerste deel veld af te sluiten.”

Ook Sporting Delta A1 neemt het op tegen TOP (A). De Dordtse koploper, die vorige week de topper tegen Avanti A1 won, gaat als herfstkampioen de zaal in.
Delta-coach Michael Dissel: “In de afgelopen seizoenen hebben we meerdere keren tegenover TOP (A) gestaan. Beide ploegen kennen elkaar goed. We zijn beide korfballende ploegen die makkelijk tot scoren komen. Aan ons de taak om verdedigend goed te staan en de aanvallen van Top (A) kort te houden. Aanvallend moeten we gewoon ons eigen spel spelen, dan heb ik er alle vertrouwen in dat de 2 punten wederom in Dordrecht blijven!