Voorbeschouwing speelronde 5

0

Zaterdag speelt de selectie na twee uitwedstrijden weer eens aan de vertrouwde Gravensingel. Het tweede krijgt Nieuwerkerk 2 op bezoek. Voor Sporting Delta 1 staat een ontmoeting met DSC op het programma.

DSC uit Eindhoven startte de competitie met een gelijkspel tegen Avanti. Daarna wist de ploeg van ex-Oranje Wit coach Wouter Blok alle wedstrijden te winnen en scoorde het gemiddeld meer dan 20 x per wedstrijd. Het bezet een tweede plaats met 7 punten uit 4 wedstrijden.

Sporting Delta coach Arthur Carolus verwacht een sterk DSC wat zeker over de dames veel scoort. “Wij zullen proberen om daar net zoveel dames doelpunten tegenover te zetten en dan moeten onze heren het verschil gaan maken om de punten in Dordt te houden.”  Carolus hoopt overigens dat collega Jan Bongers zaterdag weer present is. Jan moest donderdag i.v.m. ziekte de training laten schieten.

Sporting Delta 2 ontvangt zaterdag Nieuwerkerk 2. De bezoekers bezetten een derde plek met 6 punten uit 4 wedstrijden. Het verloor alleen van GKV, waar Delta vorige week ook van verloor.

Coach Patrick van der Lijke hoopt dat zijn ploeg weer eens een overwinning boekt. “Nieuwerkerk is altijd een lastige tegenstander. Als we als team onze schouders eronder zetten, moet het lukken de punten te pakken. Geen woorden, maar daden!”