Ronde 7: Avanti uit

0

In speelronde 7 moeten drie teams naar Avanti. Naast Sporting Delta 1 en 2 zal ook de A1 afreizen naar Pijnacker. De wedstrijden staan na elkaar geprogrammeerd.

Voor Sporting Delta 1 is het zaak dat er gewonnen wordt en er zo afstand wordt genomen van de onderste plaatsen. Beide ploegen staan op 4 punten. Een sleutelwedstrijd dus.

Jan Bongers: “Het is een zogenaamde vier punten wedstrijd. We bereiden Avanti donderdagavond voor en zetten de puntjes op de ‘i’ in ons strijdplan. We zullen zaterdag beter voor de dag komen dan afgelopen zaterdag, want we hebben als groep geconcludeerd dat het één van onze mindere wedstrijden was. Omdat ook de A1 bij Avanti speelt hopen we op veel supporters uit Dordt.”

Voor Sporting Delta 2 wordt Avanti 2 een lastige tegenstander. De ploeg uit Pijnacker staat op een derde plek en verloor alleen van de nummer 1 en 2 (respectievelijk TOP 2 en Nieuwerkerk 2).

Coach Patrick van der Lijke: “Tegen Avanti krijgen we te maken met overlengte bij de mannen. We zullen derhalve de dames meer in de rebound gaan brengen. Als we de opgaande lijn vasthouden gaan de punten gewoon mee naar Dordt.”

Deze keer nemen we ook Sporting Delta A1 mee in de voorbeschouwing. Ook zij moeten tegen Avanti. Dit belooft een spannende wedstrijd te worden. Beide ploegen staan namelijk bovenaan met 12 punten. Geen van beide ploegen verloor nog een wedstrijd. Coach Michael Dissel gaat uit van eigen kracht. “Afgelopen weken hebben we veel vertrouwen uit de wedstrijden gehaald. Als wij ons niveau halen pakken we gewoon de punten.”

De wedstrijden starten om 13.00 uur (A1), 14.30 uur (2e) en om 16.00 uur (1e).