Selectie speelt in Middelburg en Amsterdam

0

Dit weekend staat speelronde 2 op de rol voor Sporting Delta 1. Er wordt naar Middelburg afgereisd voor een ontmoeting met Swift. Het tweede bezoekt voor hun derde wedstrijd Groen Geel in Wormer.

Sporting Delta 1 en 2 spelen op bijna 190 km afstand van elkaar vandaan. Dat betekent dat er aantal spelers van het tweede al direct met Delta 1 meereizen en dus niet bij hun eigen ploeg kunnen zijn.

Swift geldt als één van de titelkandidaten in de Overgangsklasse D. Op het veld heeft de ploeg alle wedstrijden gewonnen en ook in de eerste zaalwedstrijd lieten de Zeeuwen zien aardig te kunnen korfballen. Er werd redelijk makkelijk gewonnen van Futura met 31-17. Volgens de ‘glazen-bol-voorspelling’ vanuit Scheveningen wil Swift maar al te graag kampioen worden en volgend jaar in de hoofdklasse spelen tegen buurman TOP (A).

Sporting Delta coaches Jan Bongers en Arthur Carolus hebben Swift vorige week aan het werk gezien. “Swift is een zeer schotvaardige ploeg, die gehakt maakte van Futura. Wij weten wat ons te wachten staat en gaan er eerlijk gezegd vol vertrouwen naar toe. Onze ploeg zien we met de week beter worden. Wij willen vooral van eigen kracht uitgaan en dan zullen we zaterdag zien wie de sterkste is. Ik hoop op veel support vanuit Dordrecht. Ook in een uitwedstrijd kunnen we er een gekkenhuis van maken!” aldus Jan Bongers. De supportersbus rijdt niet, maar er gaan toch veel supporters op eigen gelegenheid naar Middelburg om Sporting Delta 1 te steunen.

Sporting Delta 2 maakt de reis naar Groen Geel in Wormer, net boven Amsterdam. De tegenstander van zaterdag verloor eerder van Nieuwerkerk en won van DSC. Sporting Delta 2 zal gemengde gevoelens hebben overgehouden na de laatste thuiswedstrijd tegen PKC waar het gelijkspeelde, maar er duidelijk meer mogelijk was.

Coach Patrick van der Lijke kijkt toch met vertrouwen de wedstrijd tegemoet. “Groen Geel is één van de titelkandidaten. Het zal wederom een lastig potje worden, maar we gaan de stijgende lijn doorzetten en het Groen Geel proberen heel moeilijk te maken.”