Geen punten voor selectie

0

Dit weekend stond speelronde 2 op de rol voor Sporting Delta 1. Er werd naar Middelburg afgereisd voor een ontmoeting met Swift. Het tweede bezocht voor hun derde wedstrijd Groen Geel in Wormer. Beide teams wisten helaas geen overwinning te boeken.

In Middelburg zag het er een lange tijd naar uit dat Sporting Delta met de winst aan de haal zou gaan. Swift geldt als één van de kanshebbers voor de titel. In een bomvolle hal liep Sporting Delta via 3-6, 8-11 en een ruststand van 9-14 uit naar 11-17 voorsprong. Met nog 10 minuten te spelen was de voorsprong nog maar twee punten; 18-20.

Een ongemeen spannende eindfase diende zich aan waar beide ploegen veel wisselden. In de laatste minuut was het Swift speler Gijs Gillissen die met zijn 7e doelpunt de overwinning binnen sleepte. Een gedesillusioneerd Sporting Delta bleef achter. Lang zicht hebben op de winst en dan toch met lege handen staan. Trainer Jan Bongers “De ploeg zat behoorlijk stuk na de wedstrijd. Maar meer met het gevoel van ‘hoe hebben we dit zo ver kunnen laten komen’. Bij ons overheerst het gevoel van dat we een Sporting Delta hebben gezien wat we nog niet eerder zo’n hoog niveau hebben zien halen. Dat geeft veel vertrouwen naar de toekomst. En natuurlijk is het zuur, maar wij hebben de laatste 17 minuten van de wedstrijd niet meer de energie op kunnen brengen, we liepen op eieren en dan weet je dat je het over je afroept.”

Over de wissels was de trainer uiterst tevreden. “Onze wissels (Sacha, Fleur en Bas) hebben ons in de wedstrijd gehouden.”

Over de sfeer rondom de jurytafel was Bongers minder te spreken. “Het was een onaangenaam sfeertje met een wedstrijdtafel die tot 3, 4 keer met de tijd liep te rommelen, mij mijn wisselpapiertje uit mijn handen trok. Jammer, dat zou niet zo moeten zijn.”

Er was veel Delta-publiek aanwezig in Middelburg. Dat was ook de trainer opgevallen. “Ze hebben ons de hele wedstrijd verbaal gesteund, dat was super. Ik hoop dat ze er volgende week weer zijn om in de sfeerloze sporthal Zuidhaghe een gekkenhuis te creëeren.”

Scores: Laurens (5x) Jeroen (5x), Senna (3x), Melanie (2x), Tommy (2x), Mandy (2x), Nicole, Fleur, Sacha en Bas allen 1x.

Sporting Delta 2 had een lastige middag in Wormer. Groen Geel won met 29-18 waar Delta 2 een aantal spelers aan het eerste team moest afstaan.

Coach Patrick van der Lijke na afloop: “Zoals verwacht was Groen Geel een goede ploeg. Tot 5 minuten voor rust konden we goed bijblijven. De stand doet anders vermoeden, maar we hebben echt wel een goede wedstrijd op de mat gelegd.”

(foto’s: Fred v/d Laan)