Sporting Delta Fikst het!

0

Een mooie overwinning voor het vlaggeschip. Een mindere wedstrijd voor het tweede. Twee uitersten afgelopen zaterdag in de Delta-hal.

Sporting Delta – Fiks was voor aanvang al een boeiend affiche. Fiks was tenslotte de koploper in de Overgangsklasse B. We wisten vooraf dat het een ploeg is wat makkelijk scoort en vecht voor iedere meter. Bij Sporting Delta zou alles op z’n plek moeten vallen om er een overwinnig uit te slepen. De tegenstander was goed geanalyseerd. In aanloop naar de wedstrijd hing er al wat in de lucht. ‘Delta kan van iedereen winnen’ zei Jan Bongers al eerder.

Speaker van dienst Marcel de Bruijn zweepte het publiek al op. Iedereen was er klaar voor.

Bij een tussenstand van 5-8 nam het trainersduo Bongers/Carolus al vroeg in de wedstrijd de beslissing om Senna en Nicole van vak te laten wisselen. Die wissel pakte goed uit. Pascalle van der Ploeg kwam daarvoor even binnen de lijnen en pikte meteen haar doelpunt mee. Een mooi moment voor de junioren-dame.

Delta bleef tegen een achterstand aankijken tot vijf minuten voor rust. Fleur maakte de gelijkmaker 11-11. Emiel was ook weer lekker op stoom en zette met twee treffers de ruststand van 13-11 op het bord.

In de tweede helft scoorde Laurens meteen twee afstandschoten; 15-11. Tussenstand 19-15 via Tommy.
Bij een stand van 21-17 kon Fiks toch nog terugkomen tot 21-20. Een spannende slotfase was aangebroken. In die periode scoorden beide ploegen om en om en bleef het verschil 1 doelpunt; 23-22. Senna, Emiel, Tommy en Laurens maakten met rake afstandsschoten een einde aan de spanning. De Deltahal ontplofte. De trainers en reserves feliciteerden elkaar al twee minuten voor tijd. Dit kon niet meer misgaan. Het publiek klapte de laatste minuut onafgebroken. Met deze overwinning staat Sporting Delta aan kop en zal de kerstkalkoen prima smaken.

Trainer Jan Bongers die aan het begin van de zaalperiode inzette op 6 punten voor de kerst kreeg het gelijk aan zijn zijde. “Een groot compliment aan de ploeg. We hebben gevochten voor wat we waard zijn. In de eerste helft waren we niet goed begonnen, na de wisseling van Nicole en Senna begon het beter te lopen en zijn we gegroeid in de wedstrijd. In de tweede helft stonden we non stop aan de goede kant van de score. Toen we in onze aanval indirect onze kansen creëerden waren we op ons best. Dit is een overwinning van het collectief,” analyseerde Bongers na afloop van de wedstrijd. “Mooi hoe het Delta publiek meeleefde. Ik heb echt genoten. Dit smaakt naar meer, veel meer!”

Doelpunten: Emiel 7x, Laurens 6x, Senna 4x, Tommy 3x, Jeroen 2x, Melanie 2x, Nicole, Fleur en Pascalle allen 1x.

Sporting Delta 2 beleefde een teleurstellende middag. Er waren wel degelijk kansen tegen Avanti. Het belangrijkste in een wedstrijd is scoren. Dat gebeurde veel te weinig. Na 8 minuten wist Sporting Delta pas het eerste doelpunt te maken. Met een ruststand van 9-6 op het bord was er in principe nog niks aan de hand voor de ploeg van Patrick van der Lijke. De tweede helft was niet best. Avanti kroop dichterbij en kwam binnen 8 minuten op gelijke hoogte 9-9. Delta was het volledig kwijt en zag de wedstrijd uit de handen glippen. Alleen Simone en Bas wisten nog de korf te vinden. Twee doelpunten in één helft dat is veel te weinig. Eindstand 11-14.

“In de eerste helft waren we duidelijk de betere ploeg, echter hebben we verzuimd om de voorsprong te vergroten. Na de rust weer binnen 10 minuten de voorsprong uit handen gegeven en absoluut geen vuist kunnen maken om weer terug in de wedstrijd te komen,” aldus Patrick.

(foto’s: Fred v/d Laan)