Derby eindigt in gelijkspel

0

DORDRECHT – De Dordtse derby tussen Sporting Delta en Oranje Wit is in 21-21 geëindigd. Eén punt voor Sporting Delta waar Oranje Wit dacht er met twee naar huis te gaan. In de slotfase leidde de bezoekers namelijk nog met 16-19.

Sporting Delta kan dus tevreden zijn met één punt. In de eerste helft ging de score redelijk gelijk op. Via 6-4 en 9-5 voorsprong voor Sporting Delta werd het 10-10 en nam Oranje Wit de leiding via 10-11. Jan Bongers en Arthur Carolus grepen in en lieten Nicole en Senna van vak wisselen. De mannen van Oranje Wit schoten (zoals verwacht) met scherp. Tommy had zijn handen vol aan rebounder Jasper Kleingeld en andersom. Ruststand 13-13.

In de tweede helft was Oranje Wit de betere partij. Het scorend vermogen van Sporting Delta was er niet meer en Oranje Wit scoorde lekker door. De thuisploeg wist in een kwartier slechts twee keer de korf te vinden en dat is veel te weinig. Om wat meer vuur in de aanval te krijgen brachten de coaches Mitchel Jacob binnen de lijnen. In één van zijn eerste acties werd meteen Jeroen vrijgespeeld en verzilverde deze actie met een doelpunt. Ook junioren-dames Pascalle van der Ploeg en Sacha Verboon werden nog ingebracht.

De laatste minuten waren bloedstollend spannend. Sporting Delta dichtte het gat van 16-19 achterstand tot 21-20 voorsprong na een vrije bal van Melanie. Oranje Wit scoorde in de volgende aanval de gelijkmaker middels een strafworp; 21-21. Sporting Delta mocht nog één keer aanzetten. Het thuispubliek hield de adem in. Twee kansen kreeg het om de winst binnen te slepen, maar de schoten troffen geen doel. Vooral de vrije bal van Laurens bracht het publiek in vervoering. De bal raakte de voorste rand van de mand, de achterste rand en rolde over de mand.. maar helaas er net niet in. Met nog 6 seconden op de klok mocht ook Oranje Wit nog één keer aanvallen. Pascalle pareerde in de laatste seconden nog de laatste aanval van Oranje Wit. De bal werd naar het Delta aanvalsvak gebracht, maar tot een normaal schot kwam het niet meer. De wedstrijd was gespeeld.

Aanvoerder Laurens Tijhuis na afloop: “Mooi dat dit kan in Dordrecht, hier doe je het voor. Een volle hal en twee ploegen die willen winnen. Ik denk dat we allebei blij mogen zijn met een punt. Alles zat erin. De neutrale toeschouwer heeft gewonnen.”

Foto’s Fred v/d Laan:

 

Foto’s Kayleigh Gorter: