Voorbeschouwing Futura en Nieuwerkerk

0

Sporting Delta probeert de lijn van vorige week door te zetten. Tegenstander Futura zal alleen met een overwinning tevreden zijn. Ze staan nog puntloos onderaan maar waren toch enkele keren dichtbij een overwinning. Alleen tegen Fiks en Swift kwam Futura niet in het spel voor. Zeer recentelijk maakten de Hagenezen nog 27 doelpunten tegen Oranje Wit.
In de eerdere ontmoeting met Sporting Delta werd het 20-28 in Dordts voordeel.

Jan Bongers “Wij gaan onze lijn van zaterdag doortrekken. Positief, vol vertrouwen, strijd, passie en weer ietsje beter korfballen en dan blijven de punten in Dordt. Dit is een moeilijkere wedstrijd dan tegen Swift, want die diende als rode lap. Voor deze wedstrijd geldt dat de stand op de ranglijst ook als rode lap moet dienen. Bovendien verdient het geweldige Delta publiek een sprankelende overwinning!” Aanvang 20.00 uur.

Sporting Delta 2 krijgt koploper Nieuwerkerk op bezoek. Nieuwerkerk wist alle wedstrijden nog te winnen. De ploeg, waar Ruben Datema zijn roots heeft, zal nog 2 overwinningen nodig hebben om kampioen te worden. Sporting Delta staat op 9 punten samen met PKC en Avanti.
De bezoekers hadden vorige week drie blessures aan de dameskant. Het is dus afwachten of ze op volle sterkte richting Dordrecht afreizen.
Coach Patrick van der Lijke “In de uitwedstrijd hebben we het heel zwaar gehad en hebben we wat goed te maken. Nieuwerkerk heeft een goede ploeg, die makkelijk tot scoren komt en beschikt over een aardige luchtmacht. Ook bij de dames. We zullen er alles aan moeten doen de punten binnen te slepen, zodat we definitief veilig zijn.” Aanvang 18.30 uur.