Nipt verlies voor Sporting Delta

0

Sporting Delta 1 reisde zaterdag naar Maartensdijk en het 2e mocht naar Groningen.

In Maartensdijk bleef het lang spannend.
Sporting Delta nam weliswaar meteen de voorsprong, maar zag Tweemaal Zes uitlopen naar 7-2. Bij 8-4 kende Sporting Delta een goede periode want het wist terug te komen tot 8-8. Ruststand 9-8.

In de tweede helft ging het eigenlijk geheel gelijk op. Tweemaal Zes wist af en toe 2 punten uit te lopen, maar Delta kon dat snel weer repareren. In de eindfase kon het alle kanten op.

Bij 18-18 had Delta een punt in de tas na een strafworp van Ruben. Met nog iets meer dan een minuut op de klok was een gelijkspel verdiend. Helaas wist TZ nog net voor tijd nog één keer te scoren 19-18. Delta kreeg nog een kans via Senna. Met een raak schot wist zij 19-19 te noteren, echter loste ze het schot een milliseconde na het eindsignaal. Sporting Delta stond dus met lege handen.

Trainer Jan Bongers: “Iedereen was zich op voorhand bewust van het belang van deze eerste veldwedstrijd. Daar was het eerste kwartier niets van te zien. Geen strijd, geen passie. Na de time out voor rust hebben we het nog gerepareerd. In de tweede helft hebben we niet het verschil kunnen maken door het gebrek aan aanvallende power. We missen simpelweg te veel opgelegde kansen.
Pas 4 seconden voor het einde maakte TZ één doelpunt verschil. Dit is echt een zure nederlaag.”

Sporting Delta is door dit resultaat een plek gezakt op de ranglijst en heeft alleen SDO nog onder zich.

“De komende 2 thuiswedstrijden zullen gewonnen moeten worden om zicht op handhaving te realiseren,” besluit Bongers

Doelpunten: Ruben 6x, Laurens 5x  Zachary 2x, Jeroen 2x, Fleur, Senna en Nicole 1x

Sporting Delta 2 wist de verre uitwedstrijd in Groningen in winst om te zetten. De ploeg van Patrick van der Lijke won met 8-19 van NIC 3.