Sporting Delta doet wat het moet doen

0

De tweede winst op rij is een feit. Na de winst op Rohda vorige week was Delta ook te sterk voor SDO; 20-17.

Deze wedstrijd moest gewonnen worden door Delta om zicht te houden op handhaving in de Hoofdklasse.  Al meteen in de eerste aanval was het Senna die middels een doorloopbal de score opende. Niet veel later was ook Zachary scherp en tekende de 2-1 aan.

Na 1 minuut 30 was er een vervelende botsing tussen Laurens en een SDO- heer. Beide heren waren ‘even van de wereld’. Laurens moest helaas het veld verlaten. Later bleek dat hij een gebroken oogkas had opgelopen en enkele wedstrijden zal moeten missen.

Jeroen kwam binnen de lijnen op de plek van zijn broer. Via Mitchel, Jeroen en Zachary werd het 5-2.
Via een 12-7 ruststand was er een veilige marge voor Delta om in de tweede helft de score uit te bouwen. Dat lukte niet helemaal want SDO kon dichterbij kruipen door foutjes aan Delta zijde.

Met nog 3 minuten te spelen was de stand 19-17. Jeroen gooide de deur op slot en tekende middels een afstandschot 20-17 eindstand aan.

Trainer Jan Bongers na afloop:
“Uiteraard waren we erop gebrand net zo lekker te korfballen als vorige week. Dat lukte in de 1e helft in ruime mate. In de 2e helft naarmate het einde naderde zakten we iets in maar desondanks een nuttige en goede overwinning.  Wederom hebben we met elkaar een goed gevoel gecreëerd. Sporting Delta in deze vorm kan in deze klasse van iedereen winnen.”

Scores: Senna 5x, Zachary 4x, Jeroen 3x, Mitchel 3x, Nicole 3x, Fleur en Ruben 1x.

(Foto’s: Fred van der Laan)