Sporting Delta blijft puntloos

0

Opnieuw lukte het Sporting Delta niet om punten te pakken. In Oegstgeest werd met 12-10 verloren van Fiks. Met het gelijkspel van SKF en Avanti staat Sporting Delta puntloos onderaan in de Hoofdklasse B.

Het eerste aanvalsvak ging goed van start met lange en goede aanvallen. De vele valpartijen, de fikse wind en hoosbuien kenmerkten het begin van de wedstrijd. Jeroen werd al snel behandeld vanwege bloed aan het been.

Na 5 minuten spelen stond de 1-0 pas op het bord. Delta miste een strafworp, maar Mitchel tekende niet veel later voor 1-1 uit een vrije bal.

Fiks staat bekend als een fysieke ploeg. Dat etaleerde de thuisploeg nu wederom. Ook de achterban deed daar een schepje bovenop en dan weet je dat het een moeilijke middag wordt in Oegstgeest.

Het tweede aanvalsvak met Laurens en Ruben had het moeilijk in de beginfase en wist niet te scoren. Fiks kwam op 3-1.

Met nog 15 minuten was de stand 6-2. Senna scoorde 6-3. Ruststand 8-5.

In de tweede helft kon Delta moeilijk meekomen. Veelal één-schots aanvallen en wanhoopsschoten van beide ploegen zorgde ervoor dat Fiks kon uitlopen naar 10-6. Bij Sporting Delta kwamen Nicole en Pascal op de plek van Zinzi en Mitchel.
Via Senna en Pascal werd het gat 2 doelpunten; 10-8.

Zinzi loste Melanie af en ook Zachary kwam nog in het veld. Sacha tekende voor 11-9.
Fiks ging langere aanvallen opzetten om zodoende een eindstand van 12-10 op het bord te zetten.

“In de eerste helft maakten we aanvallend slechte keuzes en verdedigend onnodige fouten. In de 2e helft ging dat iets beter maar niet voldoende om een matig Fiks te verslaan”, was het commentaar van Jan Bongers na afloop.

Scores: Mitchel 3x, Senna 3x, Jeroen, Laurens, Pascal en Sacha 1x .

Voorafgaand speelde Sporting Delta 2 ook tegen Fiks. In Oegstgeest werd de 3e zege van het seizoen behaald; 10-13. Op de ranglijst staat Delta 2 nu op een keurige 3e plek.

In Bennekom had Sporting Delta A1 niet ’the vibe’ van vorige week. Na winst op Dalto en Fortis (beker) was DVO een de bovenliggende partij; 20-14.