Krachttrainers voor selectie

0

Vanaf deze week zullen twee nieuwe gezichten iedere dinsdag bij de selectie aansluiten.
Jonnie Smelt en André Struik zijn bereid gevonden om de selectie motorisch fitter te krijgen en van krachttraining te voorzien.
De selectie zal vanaf dinsdag 10 september al binnen gaan trainen om zich voor te bereiden op de zaalcompetitie.

Jonnie en André zijn binnen Sporting Delta geen onbekenden. Andre’s dochter speelt namelijk bij Delta. Beide heren zijn dagelijks met sport en fitness bezig en weten dus wat er nodig is.

Wat doen jullie in het dagelijks leven?
“In het dagelijks leven zijn we beiden werkzaam in de fitnessindustrie. Jonny als manager van een sportschool en ik als programma manager EMEA (Europa, Midden-Oosten, Afrika) voor het Amerikaanse Mad Dogg Athletics (bekend van Spinning® en Peak Pilates®),” zegt Andre.
“Daarnaast houdt Jonny zich bezig, vanuit zijn eigen bedrijf Moving Inside Out, met coaching, training, lifestyle en management op het gebied van gedragsverandering, communicatie en is hij internationaal gecertificeerd NLP trainer. En ik ben tevens internationaal Master Trainer voor het Spinning® programma.”

Wat is jullie opdracht?
“Het bestuur van Sporting Delta heeft ons benaderd met de vraag of wij, samen met de trainers, kunnen ondersteunen om het fitnesslevel van de voltallige selectie nog hoger en krachtiger te maken en ze voor te bereiden op het zaalseizoen,” vervolgt Jonny.

De trainers spreken over ‘motorische fitheid’. Wat is het verschil met core stability?
“Verschillende termen zijn gebruikt door die-en-gene, maar, waar het voornamelijk om gaat is kracht. Dus maximale dynamische en statische kracht, krachtuithouding, explosieve kracht. Maar ook snelheid, lenigheid en coördinatie,” aldus André.

Hoe denken jullie de selectie fitter te krijgen?
“We zijn druk bezig met een programma voor de selectie. In de eerste fase zullen we met name kijken naar algehele fitheid en kracht en van daaruit verder differentiëren.”

Zin in?
“We zijn aangenaam verrast dat zowel het bestuur van Sporting Delta als de trainers erg enthousiast en gemotiveerd zijn en natuurlijk zijn wij dat ook,” besluiten de heren.