Drie meiden met een missie

0

A.s zondag spelen Nederland U17 en U19 in de Deltahal een oefeninterland tegen België.

Drie oud-Sporting Delta-speelsters keren terug naar de hal waar hun korfbalcarrière ooit begon.

Resy Weijts (16), Anouk de Visser (16) en Fabiënne van Erk (17) spelen inmiddels bij andere verenigingen, maar ze zijn wel bij Sporting Delta opgeleid.

Alle drie hebben ze een missie: de beste worden op korfbalgebied. En dat gaat ze voorlopig goed af. Resy en Fabiënne spelen in Fortuna A1 en Anouk speelt in PKC/SWK Groep A1.

Afgelopen maand speelden beide teams tegen elkaar. Fortuna won met 17-16 en heeft zich inmiddels geplaatst voor de play-offs. Daarmee is de eerste stap naar Ahoy’ binnen handbereik.

De dames hebben zich in de kijkerd gespeeld en zijn door bondcoaches Leon Simons en Barry Schep opgeroepen om deel uit te maken van het nationale korfbalteam in hun leeftijdsklasse.

“Bij Nederland U17 spelen is een hele gave ervaring. Je speelt elke week met de beste van je eigen leeftijd waardoor je alleen nog maar beter kan worden en elke training het beste uit jezelf haalt,’ zegt Resy die twee jaar geleden  de overstap maakte naar DeetosSnel om na 1 jaar richting Delft te vertrekken.

Ook Anouk vindt het een hele eer om deel uit te maken van een nationaal team. “Nederland U17 bestaat niet alleen uit een interland spelen. We trainen iedere maandag in Zeist. Het is super leuk om met spelers van verschillende districten samen te spelen. De trainingen zijn erg leerzaam. Als we niet trainen in Zeist, dan zijn we onderweg door het hele land om bij verschillende verenigingen clinics te geven aan de jeugd en ’s avonds twee wedstrijden te spelen. Dit alles doen we natuurlijk om ons zo goed mogelijk voor te bereiden op het WK in Eindhoven. Want daar willen we de wereldtitel veroveren,’ zegt ze met een ambieuze blik in haar ogen.

Dat er een belevingsverschil is tussen je club en het Nederlands team is voor Fabiënne simpel te verklaren.

“Het verschil met Fortuna is dat de intensiteit van de trainingen en het niveau bij het Nederlands team wel hoger ligt en dat merk je aan alles. We trainen met het Nederlands team ook twee keer op de maandag en bij Fortuna één keer op de dinsdag en donderdag. Bij het Nederlands team is het elke week weer strijden voor je plekje, terwijl je bij Fortuna zeker bent van je plekje in de A1. Dat verschil merk je goed. ”

Hoe is het voor de dames om zondag weer in de Deltahal te spelen?

Resy: “Ja, hartstikke leuk om weer bij mijn oude club te spelen. Ik ben op mijn 5e bij Sporting Delta begonnen en heb daar altijd met plezier gekorfbald.”

“Ik vind het heel gaaf om weer bij Sporting Delta te spelen”, zegt Fabiënne. “Het voelt toch wel als een soort van thuis komen. Ik heb nog wel contact met oud-teamgenoten. We zien elkaar niet veel, maar als we elkaar zien, is het gezellig als vanouds.”
Ik hoop dan ook dat ik zondag speel, maar daar heb ik natuurlijk geen invloed op,” aldus Fabiënne.

Over haar ambitie is ze duidelijk. “Elk jaar wil ik weer stappen blijven maken en steeds beter worden. Over een aantal jaar wil ik Korfbal Leauge spelen en daar de beste worden. Eerst dit jaar maar eens Ahoy’ halen met Fortuna A1, dat zou al een grote droom zijn die uit komt!”

Anouk kijkt er naar uit om weer een keer terug te zijn bij haar oude club. “Natuurlijk heb ik al een paar keer in de Deltahal gespeeld na mijn vertrek, alleen toen als tegenstander van Sporting Delta. En nu mag ik hier hopelijk als speelster van Oranje U17 spelen. Want ik denk dat het best bijzonder is dat op deze zondag drie ex-Sporting Delta meiden terug keren in hun oude hal in het oranje shirt.”

Nederland U17 – België U17 start 13.00 uur Nederland U19 – België U19 start 14.45 uur

(Foto’s: Marco Spelten, Actiefotografie)