Victor Entken: “Ik wil spelen voor een doel”

0

Een aantal weken geleden kondigden we trots op de website de komst van Victor Entken aan. Afgelopen zaterdag was Victor voor het eerst op het kunstgras van Sporting Delta te zien. Een nadere kennismaking.

Voor de meeste Sporting Delta-leden is Victor Entken een onbekende. Toch is hij al eens eerder op het complex geweest. Als vriend van selectiespeelster Sacha Verboon was hij bij diverse wedstrijden aanwezig.

Een aantal weken geleden maakte hij de overstap naar de club van zijn vriendin. Victor speelde sinds de C1 bij Fortuna/Delta Logistiek. “Bij Fortuna/Delta Logistiek is het eerste team voor mij een onrealistisch doel. De reserve Korfbal League is een prima niveau om in te spelen. Echter, je bent in de zaal gekoppeld aan het eerste, waardoor je niet echt ergens voor speelt. Ik miste dit doel heel erg. De druk van belangrijke wedstrijden zorgt toch voor bepaalde spanning,” aldus de 20- jarige Victor, die daarmee aangeeft waarom hij voor Sporting Delta heeft gekozen.

Afgelopen zaterdag trainde hij voor het eerst op het kunstgras van de Gravensingel. Waren er zenuwen? “Ja, van te voren was ik best zenuwachtig, je bent toch nieuw binnen de club. Ik werd goed ontvangen, dus de zenuwen maakten al snel plaats voor plezier”

Na vijf minuten had Victor al een afgebroken tand na een duel met Stan van der Lijke. Niet echt een warm welkom zou je zeggen?
“Een warm welkom had ik zeker wel hoor. De tand die afbrak is gewoon domme pech, dat kan altijd gebeuren. Deze tand was al eerder afgebroken tijdens het korfballen. Ik heb snel het afgebroken stuk in een bekertje melk gezet, lekker doorgetraind en na de training gelijk naar de tandarts gereden. Het afgebroken stukje is er meteen weer aangezet.”

Victor leerde het korfballen bij het Voorburgse VEO en maakte daarna de overstap naar Delft. Hij speelde één jaar in Oranje U17 en ook één jaar in Oranje U19. Daarmee haalt Sporting
Delta een heer binnen met de nodige bagage.

Op de vraag wat zijn toegevoegde waarde voor het team is, antwoordt hij: “Mijn rol binnen het team vind ik lastig om nu al aan te geven, omdat ik tot nu toe één keer heb meegetraind. Ik ben vrij allround in mijn spel en kan op elke plek of positie neergezet worden. Het ligt dan aan hoe de vakken staan wat mijn rol is. Dit zal ook afhankelijk zijn van de tegenstander”, aldus de politieagent in opleiding die bij Sporting Delta het spelen voor een doel hoopt terug te vinden.

Sporting Delta heeft naast de huidige trainers nu ook vier individuele begeleiders voor de selectie. “De individuele begeleiders ken ik qua naam wel. Ik denk ongeacht wat per begeleider de specialiteit is je altijd van iedereen kan leren. Elke tip is altijd welkom!

Trainer Niels Mastijn is blij met de komst van de nieuwe aanwinst. “Victor stond vorig jaar ook al op ons lijstje. We hebben hem benaderd en het was een goed gesprek van beide kanten. Het is wel een gerichte benadering geweest, want we hebben gekeken wat we nodig hadden in de groep. Hij viel perfect in dat plaatje. We zijn blij met zijn komst en Victor is een goede versterking voor de groep.”