Sfeerverslag van afscheid Geoffrey, Wilma en Irene

0

Zondag speelden Geoffrey, Wilma en Irene hun laatste wedstrijd voor Sporting Delta.
Het werd een wedstrijd met een lach en een traan. Movado 6 was de tegenstander.

Wilma startte in de basis. Geoffrey en Irene bleven in de 1e helft op de bank. Onder een zwak najaarszonnetje en aangemoedigd door familie en bekenden mochten Geoffrey en Irene ook hun opwachting maken in zondag 1. Na wat warmlopen en inschieten is het dan zo ver.

Irene kon vanwege haar rug niet te lang spelen. Ze zette diverse aanvallen op en houdt het daarna voor gezien. Dochter Leonie speelt voor deze keer ook mee met zondag 1. Wissel Gerda staat klaar en bedankt Irene middels bloemen voor haar inzet. Beide hebben het er toch moeilijk mee. Na 39 jaar zit het erop. Irene maakt een buiging richting spelers en publiek. Een hoofdstuk is afgesloten.

Scheidsrechter Mitchel hervat de wedstrijd, inmiddels is er een familievak gecreëerd Geoffrey en Wilma spelen met dochter Linda en kleinzoon Sem in een vak. “De Versluisjes” genieten zichtbaar op deze ontspannen zondagochtend. Movado legt de loper ook nog uit.. de score doet er eigenlijk niet toe.

Good old Mart van Leeuwen mag tegen Geoffrey. De ‘Blauw Witter’ en ‘Quicker’ van weleer hebben in het verleden diverse partijen tegen elkaar gespeeld. Een luid ‘ervoor‘ maar ook ‘vang‘ en ‘ga maar Sem‘ komen uit de keel van Geoffrey. De high fives worden gedeeld nadat de bal het vak is uitgewerkt. Sprintwerk alsof er nog een middenvak bestaat, is nog heel normaal bij Zondag 1. Wilma en Geoffrey moeten echt nog ff aan de bak. In aanvallend opzicht laten ze nog zien dat het lichaam nog prima werkt. Scherpe in-uit bewegingen volgen elkaar op. Een crossbal van oma op haar kleinzoon, die drie kansen nodig heeft om uiteindelijk te scoren. Het is de kers op de taart.

Na 15 minuten gaan Sem en Linda naar de kant, zij worden vervangen door zoon Maikel en kleindochter Kim. Opa en oma vinden het prachtig. Ze noemden in een interview vorige week nog dat het spelen met hun kinderen in een vak één van de hoogtepunten was. Ze worden op hun wenken bediend.

Ondertussen houdt Mark Hussen in het andere vak de bal op miraculeuze wijze binnen. Hij mag op applaus van publiek en medespelers rekenen. De wedstrijd vordert en seconden tikken weg.

Opnieuw is het scheidsrechter Mitchel die de wedstrijd stil legt en dan komen Linda en Sem het veld op met bloemen voor hun helden. Een innig familieritueel speelt zich af. Wilma en Geoffrey worden bedankt onder luid applaus van alle aanwezigen. Ze nemen in stijl afscheid, de juf en de meester, die ooit bij Quick kennis maakten met de korfbalsport. Twee kilometer van het oude Quick-veld zetten zij 48 jaar later op de Gravensingel de laatste stappen richting dug-out. Tegenstander Movado heeft nog een presentje voor de afscheidnemers, heel attent!

Ondertussen maakt ook Kim haar doelpunt. Opa en oma klappen trots vanuit de dug-out voor hun kleinkind. Ze kunnen met een goed gevoel hun schoenen aan de willigen hangen.
Het zit erop. Het is mooi geweest.

Edwin

Filmpje en foto’s.
https://photos.app.goo.gl/US3wZgz3MBEzxGKV9