Tweede nederlaag voor Sporting Delta

0

De uitwedstrijd bij HKC leverde voor Sporting Delta helaas geen punten op. Met een 14-13 verlies kan ‘Delta’ wel een tevreden gevoel overhouden aan de tweede helft.

In het begin leek het erop dat er een monsterscore op het bord terecht zou komen. Binnen no-time stond het 4-0 voor HKC. Pittige duels vonden plaats tussen Pascal Meerkerk en Mark Klop. Laatstgenoemde ontliep een gele kaart, nadat hij Pascal bestormde en hem onnodig in de rug duwde. Ruststand 12-8.

In de tweede helft stokte de productie bij HKC, waar het bij ‘Delta’ beter ging draaien.
Er stond heel lang 14-10 op het bord. Maar het gevoel dat er wat te halen viel, kwam duidelijk boven. Sporting Delta kroop dichterbij en kwam op 14-13. De laatste minuut was geen echte minuut. De arbitrage durfde het niet aan om Delta nog een kans te geven. Zeker 10 seconden is er te kort gespeeld.

Trainer Niels Mastijn heeft het nodige huiswerk. Hij moet samen met de ploeg snel het rendement omhoog zien te krijgen. Er werden soms aanvallen van tien schoten gespeeld, maar niet één schot was raak. In beide vakken was de rebound wel goed verzorgd.

“We kwamen in het zicht van de haven net te kort,” was zijn simpele verklaring na afloop.

Sporting Delta kan de goede tweede helft meenemen naar de volgende wedstrijd, want Delta was in die fase duidelijk de bovenliggende partij.
A.s zaterdag komt stadsgenoot DeetosSnel op bezoek.