Winst selectie, A1 en eerste wedstrijd F3

0

Afgelopen weekend was het weer een vier-punten weekend voor de selectie.
Het tweede wist uit te winnen van KCC 3 (13-17) en Sporting Delta 1 pakte twee punten tegen Victum (23-31). Vorige week wist alleen ‘Delta 2’ haar plicht te doen, terwijl het eerste verrassend punten morste tegen KOAG.

Gelukkig werd die misstap zaterdag rechtgezet in Houten. Bijkomend voordeel voor het team van Niels Mastijn; de concurrentie liet ook punten liggen. Zowel KVA als ZKV verloren met één doelpunt verschil.
Sporting Delta 1 en 2 gaan aan kop in hun poule. Sporting Delta 2 verloor nog geen wedstrijd en heeft drie punten voorsprong op nummer twee Achilles.

Het derde kon in de PKC-hal de voorsprong niet vasthouden. In het zicht van de haven kwam PKC langszij en hield de punten in Papendrecht (19-18). Ook het derde staat bovenaan, maar moet die plek met nog drie teams delen.

A.s zaterdag spelen alle senioren (behalve het 5e) een thuiswedstrijd. Een echt dagje Delta dus!
Sporting Delta 1 en 2 zullen via livestream te zien zijn. Live erbij aanwezig zijn, is natuurlijk altijd leuker om de teams aan te moedigen.

Een knappe prestatie van onze A1 afgelopen zaterdag. Dalto A2 kwam op bezoek en was zeker van plan om met twee punten naar huis te gaan. A1 startte gretig door met 5-1 te leiding te nemen. Niet veel later kwam Dalto op stoom en wist een ruststand van 7-11 op het bord te zetten. De bezoekers vierden iedere onderschepping luidkeels, waardoor Delta toch van slag raakte en het ‘gelaten’ onderging.
Na de thee was de ploeg van Jorg en Maikel veel feller in de duels en liet duidelijk merken dat zij de baas zijn in eigen huis. En terecht! De achterstand werd binnen een kwartier omgebogen tot 13-13. Erop en erover was de opdracht en dat lukte. Via Jitte en Levi werd het 14-13 en 15-14. Pepijn en Jur (2x) gooiden de wedstrijd uiteindelijk op slot en zo stelde A1 de winst veilig; 18-14.
Ook A1 staat gedeeld bovenaan in hun poule. Samen met DVO en Tiel heeft het tien punten.

Bij de jeugd viel een aantal uitslagen op. Zo wonnen de B2 en B4 met duidelijke cijfers. Respectievelijk 11-5 en 12-5. Ook de D1 haalde flink uit door met 16-3 te winnen van Rust Roest D1.
Onze jongste korfballers uit de F1 wonnen nipt met 14-13 van DSO. Ook stond dit weekend de eerste (oefen)wedstrijd van onze nieuwe F3 op het programma. Dat was natuurlijk super spannend voor de spelers. Coach Ruben Datema mag trots zijn op de ploeg, want ze wonnen met 3-9 van KOAG.

De F3 gaat op het veld competitie spelen en oefent nu alvast wat wedstrijden. De tegenstander was ook een beginnend F-team. Uiteraard is spelvreugde en kennismaken met de korfbalsport het belangrijkste.