Sporting Delta geeft niet thuis en een ingezonden verslag van SD 5

0

In speelronde 9 bewees Sporting Delta zichzelf een slechte dienst door onnodig te verliezen van Rohda. De Amsterdammers wonnen met 22-24 en zorgden ervoor dat Sporting Delta op gelijke hoogte komt met nr 2 KVA. Zaterdag komt KVA naar Dordrecht en dat wordt een belangrijke wedstrijd. Beide ploegen staan op 14 punten. Coach Niels Mastijn was not-amused na de wedstrijd. Van onderschatting wilde hij niks weten. “Wij leven van wedstrijd naar wedstrijd. Het was zaterdag gewoon niet goed. Verdedigend hebben we het laten liggen.”

Sporting Delta 2 won wel van Rohda 2 (23-15) en staat daarmee nog steeds aan de leiding in de poule. Een kampioensfeestje zou een heel mooi afscheidscadeau zijn voor vertrekkend coach Patrick van der Lijke.

Sporting Delta 3 pakte ook de volle winst door met 20-17 te winnen van Swift. Concurrent voor de bovenste plek PKC won nipt van Tjoba en dus staat Delta 3 nog gedeeld op de eerste plek.

Ook Sporting Delta 4 hield de punten in eigen huis. Een afgetekende overwinning van 22-9 tegen Fortissimo volgde na een indrukwekkende 1 minuut stilte vanwege het overlijden van Monique Nolet-Wisman. Dochter Cynthia was wel aanwezig, maar speelde niet mee met haar team.

Dan is Sporting Delta 5 de enige ploeg die gehoor gaf aan de oproep om een verslag te maken. Sifra Mol leverde het volgende verslag in:

Afgelopen zaterdag speelde Sporting Delta 5 een wedstrijd bij het om de hoek gelegen Albatros. Met Sporting Delta op plek 2 en Albatros op plek 3 in de ranglijst beloofde het een spannende pot te worden. Dat behoeft natuurijk een goede voorbereiding. En zoals jij – de lezer – vast niet van het 5e verwachtte,
aten we een lekkere en vooral voedzame maaltijd bij de McDonald’s.

Toen de tribune leegliep na de wedstrijd van Albatros 1, was het de beurt van SD5. Met onze vaste supporter (Ma Gorter) en onze staf op de bank waren we er klaar voor. En wat hadden we een vliegende start. Waar Albatros de vleugels wat later in de wedstrijd spreidde, wist SD5 in het eerste kwartier op een flinke voorsprong te komen. Hier en daar was er een fysiek duel, maar we bleven lachen. Met een flinke voorsprong de rust in: 2-11. Juichen deden we nog niet, want een vogel die te vroeg zingt, wordt ’s avonds door de kat gegeten.

De vleugels van een albatros hebben van alle vogels de grootste spanwijdte. Ook bij Albatros 6 merkten we dat in de tweede helft. Opeens kwam er pit in het team, gingen ze scoren en werd Delta van hun stuk gebracht. Er ontstond onrust. We móeten scoren en wel nu. Het ‘Delta-syndroom’ noemen we dat: niet meer je eigen spelletje weten te spelen, maar meegaan in de hectiek van de tegenstander. Gelukkig was dit van korte duur. Ondanks de afwezigheid van onze coaches (en het maagzuur van de McDonald’s) wisten we de rust te herpakken. Ook dankzij wat tactische wissels en onze invallers Annelies en Denise, bedankt dames! De wedstrijd kwam tot zijn einde met een mooie eindstand van 13-17.

Het zesde had geen beste dag in Sliedrecht. Het verloor met 25-9. De laatste en enige overwinning dateert alweer van 17 december.

Zowel A1 als B1 reisden af naar DVO in Bennekom om twee belangrijke wedstrijden te spelen. De winnaar zou goede zaken doen in de rangschikking. De B1 speelde als opwarmer voor A1.

Bij de B1 was DVO een maatje te groot. Het verloor met 19-12. DVO bouwde daarmee de voorsprong uit tot 4 punten op de nummer 2. Sporting Delta staat met 10 punten op de derde plek.

Bij A1 was er meer spanning, maar er vielen ook minder doelpunten. Met een uitslag van 12-9 deed A1 zichzelf echt te kort. Verdedigend was het prima, alleen in aanvallend opzicht was het gewoon niet goed. Vele eigen fouten werden afgestraft. In een eerdere confrontatie werd er gewonnen van DVO, het leek nu wel alsof de ploeg geen vertrouwen had in eigen kunnen.

Een gelijkspel voor A2. In Zeeland werd één punt opgehaald tegen de nummer laatst Tjoba.

Sporting Delta B2 deed goede zaken tegen nummer 2 SDO. De ploeg won met 8-13 na een emotionele start van de wedstrijd vanwege een indrukwekkende 1 minuut stilte. Knap gedaan!

Een grote uitslag bij de C1. Er werd met 5-15 gewonnen van IJsselvogels.

Ook B4 deed goede zaken door met 9-1 te winnen van ADO.

D1 knokte zich terug na een achterstand bij Oranje Wit. De ploeg kon er nog een gelijkspel uitslepen na een knappe inhaalrace.

Bij F1 is het nog steeds spannend in de poule. Na winst op Albatros wist ook concurrent DeetosSnel te winnen. Zowel Delta als DeetosSnel leiden in hun poule en hebben beide 12 punten.

Heeft u als ouder een wedstrijd van uw kind gezien en wilt u een verslag maken? Stuur het dan via mail naar communicatie@sportingdelta.nl en het verslag wordt op de site geplaatst.