Bestuursnieuws 6 maart

0

De eerste vakantieweek van het nieuwe jaar zit er inmiddels op. Best lastig als je in een goede flow zit met je team en vervolgens je competitie ruim drie weken stilligt. Zeker als je kampioensaspiraties hebt. Hou elkaar maar eens scherp…

A.s. zaterdag begint alles weer, met de eerste van de laatste vier wedstrijden van het zaalseizoen. Voor 1 en 2 is dat een uitwedstrijd bij Achilles in Den Haag. Speciaal voor deze wedstrijden rijdt er een supportersbus. Geef je snel op want de bus kan alleen rijden als er voldoende deelnemers zijn. In elke geval veel succes in de komende wedstrijden voor alle teams!

Zo’n vakantieperiode betekent niet dat er niets gebeurt bij Sporting Delta. Zoals vorige week al gemeld wordt er nu vooral gewerkt aan een verenigingsbrede aanpak van het korfbaltechnisch beleid voor de komende jaren.

We zijn bezig met de vorming van een Technisch Hart (zie de naam als een werktitel!). Het Technisch Hart wordt gevormd door mensen die zich binnen Sporting Delta bezighouden met technische zaken. We proberen de grote hoeveelheid werk te verdelen over zoveel mogelijk mensen, zodat kleinere en behapbare taken ontstaan. Dat betekent dat we weer invulling gaan geven aan een organisatie met coördinatoren voor alle categorieën. Hoe dat eruit gaat zien en wat de functie nu precies inhoudt, bespreken we een volgende keer.

Verder nemen er mensen aan het Technisch Hart deel die ondersteunend zijn voor bijvoorbeeld jeugdtrainers als het gaat om de kwaliteit van de trainingen. Er zijn inmiddels verschillende mensen benaderd voor de coördinatorfunctie.

Nu is er voor een organisatie als deze ook een soort cement nodig, iemand die het beeld over het geheel heeft. Iemand met kennis en ervaring, iemand die Sporting Delta kan helpen met deze ontwikkeling.
Die hebben we gevonden in de persoon van André Kuipers. André is eigenaar van Korfbal Stars, oud-international en zeer ervaren in het helpen van verenigingen in de breedste zin van het woord. We zijn heel blij dat André zijn bijdrage aan de verdere ontwikkeling van Sporting Delta gaat geven. Binnenkort volgt met hem een interview, zodat we hem leren kennen. Daarnaast gaat André de komende maanden kennismaken met vele leden.

Dan de leden enquête, zoals gezegd wordt deze op dit moment uitgewerkt en komende week besproken in het bestuur. Thema’s waar je aan zou kunnen denken als je het hebt over een stip aan de horizon zijn Waarde en Betekenis. Van welke Waarde of Betekenis wil Sporting Delta zijn voor haar leden, ouders van leden, omgeving, sponsoren, enz. De enquête kan daar een geweldige input voor leveren.

En het is simpel;
Als je niet weet waar je naar toe wilt, ga je er ook niet komen!

Peter Bouman