Sporting Delta 3: een INTENS, MOOI en UITSTEKEND SEIZOEN

0

Vrijdag 25-11-2022 op de vooravond van een enerverende periode schud ik de hand van Mitchell op een verjaardag. Mitchell heeft, wat later blijkt, nog meer raakvlakken dan alleen zoon van een collega en vriend van …..

De dag erna spelen we met het derde onze eerste competitiewedstrijd in de zaal na een toch wel iets wat tegenvallend veldseizoen. Met gezonde wedstrijdspanning zetten we vrij gemakkelijk KCR aan de kant. Een zwaluw maakt nog geen zomer. De week erna hebben we een uitwedstrijd in Zeeland waar we kunnen gaan kijken wat het niveau van de competitie is. Swift 2 lijkt zo op voorhand de te kloppen ploeg en zijn aan hun stand verplicht om vol voor het kampioenschap te gaan. Geen benul van wat komen gaat en met getemperde verwachtingen rijden we naar Zeeland. Een heroïsch gevecht volgt. Reserves uit Swift 1 worden ingezet maar die weten ook niet het collectief uit Dordrecht van hun stuk te brengen. Met 2 punten in de zak rijden we terug.

De week erna volgt wederom een uitwedstrijd. Oranje Wit 4 blijkt een sloopbedrijf met een uiterst scherpe aanvallers. Nadat Oranje Wit eerst zeer effectief begon, kregen ze wel door dat het derde niet zonder slag of stoot te verslaan was. Het kostte ons twee dames. Ondanks dat wist wel een dame zeer belangrijke punten binnen te slepen. Britt… later blijkt pas hoe belangrijk invallers zijn.

Dan volgen er een aantal wedstrijden waar we hard werken en steeds meer als team weten waar onze sterke en zwakke punten liggen. Zaterdag 21-01-2023. De eerste zaterdag van 2 Super Saturdays komt eraan. PKC 5, Swift 2,  TJOBA 3 en Delta 3 gaan deze weken uitmaken wie een grote stap zet naar het kampioenschap. Swift wint ruimt van TJOBA. Nadat ik Mitchell wederom de hand schudt ( blijkt dus ook te kunnen korfballen) beginnen wij scherp tegen PKC. Met ook bij PKC een aantal sterkhouders op de bank en in het veld, weet PKC in een extreme inhaalrace uiteindelijk met een schot onze titelaspiraties in de koelkast te doen belanden. 19-18 verlies doet zeer, maar ik hoef de ploeg niet op te peppen. Dit verlies smaakt toch goed. Volgende week TJOBA en als we dit op de mat leggen dan zien we allemaal perspectief.

Een week later blijkt dat we het verlies van PKC 5 ons veel heeft gebracht. Nog meer leggen we ons vast in discipline. Diegene die goed in de wedstrijd zit spelen we uit. Mensen cijferen zich weg voor het ultieme doel. Met 30-23 wordt TJOBA teruggestuurd naar Zeeland. PKC had al eerder in januari zich verslikt in deze ploeg, maar toch weet PKC zich als winnaar van deze weken te kronen.

De stand is ondertussen 1. PKC en 2. Sporting Delta 3. Toba en Swift haken af in de strijd om het kampioenschap in deze periode. Waarom PKC op 1 staat komt door het onderlinge resultaat van de eerste wedstrijd die we verloren hebben, maar het is dus nog niet gedaan. Rommelige weken volgen waarbij de promotie van 4, kampioenschap van 1 gelukkig al geregeld zijn voor de volgende 2 Super Saturdays. Alleen Jesse loopt in die week tegen een zware blessure op. Dat kunnen we net ff niet gebruiken.

De wedstrijd der wedstrijden volgt. PKC 5 komt op bezoek bij Delta. Het is d’r op of d’r onder. Ik heb geblesseerden. Jordi en Jeroen proberen we klaar te stomen, Jesse is niet te doen. Beide heren houden we bij elkaar met tape. Er zijn ook dames die wel een steuntje op de benen kunnen gebruiken. Iedereen wil spelen. PKC heeft altijd toppers achter de hand en dat hebben ze ook nu weer. Een gozer van formaat Mike met KL-ervaring begint in de basis. Maar ook wij hebben nog een supersub. Leonie had een visioen in de glazen bol van de week ervoor gezien. Via de app krijg ik het lumineuze idee om Pascal als reserve-heer neer te zetten. Ondanks dat we dan andere mensen altijd teleurstellen is het nog wel zo dat we een hoger doel hebben.

Een zinderende wedstrijd met steun van het publiek volgt. Gaan we het doen, winnen met 2 verschil was genoeg voor het kampioenschap. 1-6 achter. Het zal toch niet, niet nu, niet hier… We vechten, Pascal komt erin, We vechten nog harder. We komen terug. We komen voor. We lopen uit.. 18-16 nog een paar minuten….. bij 18-17 fluit de scheids af…Yess WINST . Twee punten los. Mochten we volgende week verliezen dan gaat het doelsaldo gelden en daar staan we er beter voor dan PKC.

Ondertussen wordt 2 kampioen…

Dan de laatste wedstrijd. Toch wel gespannen van wat komen gaat. TJOBA heeft een rare ploeg. Ervaren en nooit dezelfde opstelling. PKC 5 moet vandaag tegen Swift 2, maar die beginnen pas als wij al klaar zijn. Daar gaan we… 1-0 achter, 1-1, 1-2, 1-3. Dit is lekker…SHIT Jeroen valt uit met een blessure, gelukkig hebben we Jan achter de hand. Ook Jan luistert zijn zoveelste invalbeurt weer op met een aantal doelpunten. In de rust toch nog even iedereen op scherp gezet. Dat resulteert in een reeks van 5-8 naar 6-12 en zo door naar een geruststellende voorsprong van 12-22 bij het einde.

KAMPIOENEN, KAMPIOENEN, KAMPIOENEN OLE, OLE.

Ik wil iedereen bedanken die zich bijzonder heeft ingezet voor 3. Reserves van 4, A1, 1ste selectie anderen die ik nog vergeet.  

Andy