Van de voorzitter – 23 mei

0

Kort na afloop stelde onze social media communicator Edwin van Rijswijk in een Instagrambericht de vraag: “Benoem in drie woorden het koppelschiet-toernooi van donderdag”.
Ik heb geantwoord: “Van enorme waarde”. Want dat was de dag voor mij. Goed georganiseerd, super sfeervol, van jong tot oud. Een echte fantastische korfbal familie-dag.
Zo’n dag wordt op een bepaald moment voor jou een anker, waar je op latere leeftijd met een fijn gevoel op terug kijkt. Kortom een dag met betekenis.

Nu heb ik het al eerder over waarde gehad. Misschien toch handig even stil te staan bij hetgeen daar nu eigenlijk mee wordt bedoeld. Waarde betekend in dit geval: “Iets wat we als leden van Sporting Delta nastrevenswaardig vinden”. De sfeer op het koppelschiet-toernooi is wat mij betreft nastrevenswaardig.

Maar het koppelschiet-toernooi is natuurlijk maar een klein onderdeel van ons geheel. Er gebeurt veel meer en er moet nog veel meer gebeuren. Het gaat echter om het gevoel en duidelijker dan het toernooi op Hemelvaartsdag, kan het niet zijn. Aan waarde zitten ook vaak normen. Wat mij betreft is dat gevoel de norm.

Het woord nastrevenswaardig zegt het al, dat heb je niet van vandaag op morgen voor elkaar. Het is een weg naar een bepaald doel waarvan we met elkaar vinden dat het het bereiken waard is. Daar hebben we dus iedereen bij nodig. De komende twee weken komt de inschrijving voor de kleine groepen die kunnen praten over een bepaald onderwerp. Een onderwerp waarin we het koppelschiet-toernooi gevoel moeten zien te krijgen.

Een onderdeel waar een groep mensen al vanaf februari mee bezig is, is het nieuwe Technische Hart. Inmiddels zijn er een aantal bijeenkomsten geweest om te praten over wat we als Sporting Delta nu eigenlijk willen als het gaat om korfbal-technisch beleid. Natuurlijk liggen er uit het verleden tal van plannen. Het is nu de bedoeling dat we daar één verenigingsbreed beleid van gaan maken. We streven dus naar een gevoel wat je krijgt als je bij Sporting Delta traint en speelt.

Het Technisch Hart is met name een hulpmiddel voor communicatie over alles wat met korfbal te maken heeft. In de nabije toekomst komt het een keer of vier bij elkaar om de grote lijn te bewaken en eventueel bij te sturen. Nog niet alle functies zijn ingevuld. Dus we houden je niet tegen als je wilt “solliciteren”.

Via deze link kom je bij het technisch hart.

Peter Bouman

Sporting Delta dat ben jij en samen zijn we er trots en zuinig op!