Van de voorzitter – 12 juni

0

Aan het einde van de zaalcompetitie maakten we spannende weekeinden mee waarbij het soms mee en soms tegenzat. Dit weekeind deden onze teams er nog een schepje bovenop. De spanning was soms te snijden.

We gaan even het rijtje af:

Het zal misschien de wedstrijdspanning geweest zijn, maar ondanks een verloren wedstrijd werd onze C3 gewoon kampioen!
Een leeftijdscategorie hoger slaagden onze B3 én B1 allebei met een succesvol kampioenschap!
Voor Sporting Delta B1 betekent dat deelname aan het Nederlands kampioenschap 1e klasse in Hoevelaken op zaterdag 24 juni. Heel veel succes!

Zeker geen kampioen, maar sinds zaterdag wel behoud in de overgangsklasse, onze A1.

Komende week is het laatste normale speelweekeinde en dat betekent kansen voor onze F2 en E3. Als zij winnen zijn ze ook kampioen. Zet ‘m op!

De zaterdagmiddag begon in de zinderende hitte met de wedstrijd voor Sporting Delta 3. Met een overwinning stelden zij promotie naar de 1e klasse veilig!

Het vervolg was voor Sporting Delta 2. Tijdens de wedstrijd kwam het bericht door dat de concurrentie gelijk gespeeld had. Hierdoor zou een overwinning met 2 doelpunten verschil genoeg zijn voor het kampioenschap en promotie naar de Ereklasse en dat lukte!

Tot slot was het de beurt aan Sporting Delta 1 om zich veilig te spelen. Het team deed wat het moest doen, winnen. Helaas won de directe concurrent met een schamele 9-7 van Deetos, waardoor er volgende week nog een zeer belangrijke wedstrijd volgt in Alphen aan den Rijn.

Support is uiteraard zeer welkom!

Alle kampioenen in ieder geval gefeliciteerd en geniet van het moment! Voor de andere Sporting Delta teams: goed gespeeld en hopelijk heeft iedereen veel spel-, sport- en korfbalplezier gehad dit seizoen.

Want daar wil ik toch nog even op terug komen:
Als je een individuele sport beoefent, vang je daar je eigen sportplezier mee. Korfbal is een teamsport, dat betekent dat je het plezier en de prestatie samen beleeft. Daar is natuurlijk ook wat voor nodig. Denk aan samen betrokken zijn, samenwerken, samen beleven, samen waarde krijgen en samen waarde geven.
Dan is het best lastig als leden van een team, om welke reden dan ook, afzeggen wanneer er een wedstrijd gespeeld moet worden. Daarmee tast je het korfbalplezier van je mede teamleden aan. En dat is heel jammer!

Zeker, het valt niet altijd mee om je afwezigheid om welke reden dan ook te plannen buiten de wedstrijden om, maar laten we het met elkaar in ieder geval serieus proberen!

Om je daarbij te helpen gaan we binnenkort een jaarkalender publiceren op de website. Daarin kun je precies zien wanneer de veld- en zaal speelweekenden zijn. Maar ook wanneer de ‘vrije’ weekeinden gepland staan.

Doe er je voordeel mee en bewaak samen het sportplezier van je team!

Peter Bouman

Sporting Delta dat ben jij en daarom geven wij samen waarde en betekenis!