Van de voorzitter – 19 juni

0

Het één na laatste korfbalweekeinde van dit seizoen zit erop. Nog een enkele wedstrijd moet gespeeld worden. Én een Nederlands kampioenschap 1e klasse in Hoevelaken, waar onze B1 gaat strijden voor de overwinning. Veel succes!
Terug naar het veldseizoen. Wat een kampioenen, onze F2, E3, C3, B3, B1 (voor de tweede keer veldkampioen) en Sporting Delta 2 (zij pakken gewoon de dubbel: zaal- en veldkampioen). Super gefeliciteerd allemaal!!
Ondertussen lukt het A1 en A2 te handhaven in de huidige klasse.
Dan zijn we er nog niet! Sporting Delta 3 promoveert net als in de zaal. En als klap op de vuurpijl: Sporting Delta 1 promoveert.
Zowel 1 als 2 speelt volgend jaar Ereklasse. Het hoogste niveau veldkorfbal van Nederland.

Al met al een seizoen met waarde voor Sporting Delta.
En dat komt natuurlijk niet alleen door al deze kampioenen. Dat komt doordat alle teams van jong tot oud samen hun best doen en samen plezier hebben.
Dan is er nog een groep die we zeker niet mogen vergeten en dat zijn alle ouders van de spelende leden. Zonder hen zou het met Sporting Delta een stuk minder goed gaan! Jullie zijn voor de club van enorme betekenis en ik hoop dat dat nog lang zo blijft! Bedankt daarvoor!

Inmiddels zijn de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen al een tijdje aan de gang. Daar zitten best nog wel een aantal uitdagingen in. We zoeken nog trainers en assistent-trainers bijvoorbeeld.
Een nieuw seizoen betekent ook dat sommigen een leeftijdscategorie hoger gaan spelen. Dan zijn keuzes vaak onvermijdelijk. Voor de spelers en speelsters is dat een lastige periode. Zit je er wel bij, zit je er niet bij…
Maar weet ook dat het voor hen die de keuzes moeten maken bij het samenstellen van de selecties en de teams enorm lastig is. Keuzes dienen onderbouwd te worden met argumenten. Er is veel overleg en er wordt uiteraard gewerkt vanuit de beste bedoelingen. Echter, het iedereen naar de zin maken is een utopie, alhoewel het wel ons streven is!

Peter Bouman

Sporting Delta dat ben jij en daarom geven wij samen waarde en betekenis!