Van de voorzitter – 5 juni

0

De afgelopen weken heb ik een aantal keren het onderwerp Waarde genoemd. Op 1 juni jl. was er weer een gebeurtenis van Waarde. Sporting Delta leden Mitchel, Frank en Marcel fietsten met een opbrengst van ruim €12000 als Team Amigos een aantal keren de Alpe d’ Huez voor KWF Kankerbestrijding. Chapeau mannen!

Nu verder met de ontwikkelingen binnen Sporting Delta. Eerder is al uitleg en invulling gegeven aan het Technisch Hart. Op dezelfde wijze is Mathijs Brugmans bezig met het samenbrengen van een groep mensen voor de samenstelling van een Facilitair Hart. Deze groep gaat zich bezig gaat houden met zaken als kantine (assortiment, inkoop, hygiëne, bezetting, enz.) en materiaal (ballen, palen, inventaris, bergruimten, enz.). Zodra één en ander gereed is volgt een uitgebreidere toelichting. Er zijn overigens nog plekken vrij, dus heb je interesse, meld je bij Mathijs.

In breder perspectief wordt er tussen de vier Dordtse korfbalverenigingen overlegd over samenwerking m.b.t. ledenwerving en korfbalpromotie in Dordrecht. Ook binnen Sporting Delta is inmiddels een aanzet geven voor een groep ledenwerving en ledenbehoud. 12 juni is er een eerste bijeenkomst waar ook Andre Kuipers zal aansluiten. Wendy Post en Miranda Roetert gaan dit oppakken samen met de JKTZ, Annemiek Kroes (die sinds kort toegetreden is tot de JKTZ) sluit vanuit die rol aan.

In het bestuur praten we regelmatig over de uitkomsten van de ledenenquête. Dat wat meteen aangepakt kan worden doen we ook. Aan het begin van het nieuwe seizoen komen we terug op de langetermijnonderwerpen.

Het Strategisch Plan van het KNKV is één van de vier onderdelen van waaruit we onze strategie willen vormen voor het pad naar 2030.

Voor Sporting Delta willen we als eerste het speerpunt Sportplezier aanpakken. We verstaan daaronder de combinatie Topsport/Breedtesport, maar ook welke vormen van korfbal we als vereniging willen bieden voor onze leden (denk daarbij aan Kangoeroe Klup, Beachkorfbal, Oldstars korfbal, G-korfbal, enz.). Maar ook welk Sportplezier kunnen we onze supporters bieden. En dan gaat het om alle leeftijden, van 0 tot …..
We gaan een kleine groep (3 tot 5) mensen bij elkaar brengen die met ideeën en aanbevelingen kunnen komen. Mocht je nu denken, daar wil ik bij zijn, meld je bij mij of via voorzitter@sportingdelta.nl
Daarbij wel een belangrijke aantekening, de horizon ligt over zeven jaar. Dat geldt dus ook voor de weg ernaartoe. Niet alles wat we willen is gisteren gerealiseerd.

Tot slot nog twee zaken:

– Bij de aanvang van het nieuwe seizoen gaan we starten met koffie-ochtenden voor ouders van jeugdleden. Het doel van deze bijeenkomsten is kennismaken met elkaar en Sporting Delta en informatie delen. De eerste data zijn 19 augustus, 26 augustus en 2 september a.s. Opgeven kan binnenkort.

– Op maandagavond 21 juni worden alle (jeugd)trainers en coaches verwacht voor een clinic van Andre Kuipers. Deze is niet vrijblijvend en gericht op het nieuwe seizoen. De aanvang is 19.30 uur aan de Gravensingel.

Peter Bouman

Sporting Delta dat ben jij en daarom geven wij samen waarde en betekenis!